Stiri: IT&C

evitarea unei conversatii

Telefonul mobil, soluţia salvatoare când vrem să evităm o conversaţie

28.09.2018

Smartphone-urile sunt esenţiale pentru a menţine legătura cu celelalte persoane. Însă, în plus, pentru mulţi oameni au devenit şi o plasă de siguranță pentru anumite situații sociale. Mai exact, atunci când nu vrem să interacționeze cu alte persoane. Această tendinţă a fost confirmată de o cercetarea Kaspersky Lab.

Astfel, 75% dintre persoane recunosc că utilizează un dispozitiv inteligent pentru a se preface ocupați în situaţiile în care nu vor să vorbească cu cineva.

Evitarea unei conversaţii

Evitarea unei conversaţii este mai uşor evitată, dacă avem la noi un telefon.

Cercetarea mai arată că 72% dintre persoane utilizează un smartphone atunci când nu știu ce să facă sau să spună într-un context social.

Tot telefoanele mobile reprezintă soluția în cazul în care utilizatorii vor să pară ocupați sau să evite privirea cuiva.

Pe de altă parte, 46% dintre cei intervievaţi afirmă că folosesc un dispozitiv mobil doar ca să treacă timpul mai ușor. De asemenea, 44% îl utilizează pe post de distracție zilnică.

E mai simplu să cauţi pe telefon

Smartphone-urile sunt salvatoare şi atunci când o persoană vrea să evite să discute cu o persoană pentru a rezolva probleme de zi cu zi, Prin urmare, 31% din persoane aleg să comande un taxi sau să afle cum să ajungă într-un anumit loc prin intermediul unui site sau al unei aplicații. Motivul? Li se pare mai simplu să caute pe telefon decât să vorbească cu o altă persoană.

Conform studiului, dispozitivele ne creează motive de îngrijorare dacă când nu le mai putem folosi. 34% dintre persoane își fac griji că se vor plictisi dacă nu vor putea umbla pe telefon. În plus, 12% se tem că nu vor mai putea să pretindă că sunt ocupate.

Ce spun reprezentanţii Kaspersky Lab?

„Faptul că ne bazăm atât de tare pe dispozitivele noastre ne influențează în mai multe moduri decât am fi crezut. Fără îndoială, conectarea la Internet ne dă libertatea de a ne face viața mai ușoară, dar acum dispozitivele au devenit importante și pentru a-i ajuta pe oameni să treacă prin diverse situații dificile, în societate. Oricare ar fi motivul, este bine să vă asigurați că dispozitivul este online și vă puteți baza pe el oricând, la nevoie”, a spus Dmitry Aleshin, VP for Product Marketing, Kaspersky Lab.

Citeşte şi Topul destinţiilor turistice în 2018