Stiri: Sanatate

Controale farmacii 2023

Evofarm preia 22 de farmacii

20.09.2023

Evofarm preia 22 de farmacii. Consiliul Concurenței a anunțat că a autorizat tranzacția prin care grupul Evofarm intenționează să preia 22 de farmacii aparținând companiei Farmacia de la Țară SRL.

Grupul Evofarm este prezent pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, precum și pe piața comerțului cu ridicata.

Activitatea companiilor

Farmacia de la Țară SRL este prezentă, de asemenea, pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate. Cele 22 de farmacii ce urmează a fi preluate de grupul Evofarm sunt localizate în județele:

  • Dâmbovița
  • Giurgiu
  • Ilfov
  • Teleorman

Evofarm preia 22 de farmacii. Analiza făcută de Consiliului Concurenței

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citește și Titluri de stat BVB 2023. Ministerul Finanțelor a atras 758,2 milioane lei