Stiri: Companii

Evoluția pieței imobiliare, discutată la Real Estate & Construction Forum

03.04.2015

În cadrul evenimentului “Real Estate & Construction Forum”, organizat de BusinessMark pe 24 martie la București, a fost analizată piața de real estate din România. Conferința a adus în prim plan cele mai atractive proiecte ale dezvoltatorilor pentru piață în 2015, de la partea rezidențială, la cea comercială și pentru birouri. S-a discutat însă și despre evoluția prețurilor și despre sursele de finanțare.

Dragoș Vîlceanu, Președinte al Asociației Brokerilor Imobiliari, Adrian Vascu, Președinte al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, și Alexandra Smedoiu, Senior Manager Consultanță Fiscală în cadrul PwC România au fost speakerii evenimentului.

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în anul 2007 au fost înregistrate 700.000 de tranzacții. În anul 2009, numărul lor a scăzut la jumătate, 350.000. În 2011 au fost înregistrate 550.000 de tranzacții, în 2012, 700.000, iar în anii 2013 și 2014, numărul tranzacțiilor s-a menținut la 825.000 de tranzacții – a declarat Dragoș Vîlceanu.

A doua parte a evenimentului i-a adus pe scenă pe Claudiu Georgescu, Președinte în cadrul Asociației Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România, Bogdan Pîrvu, CEO AdePlast, Andrei Sulyok, Director General Lindab România și Bogdan Balan, Product Manager Saint-Gobain România.

Deși industria construcțiilor a scăzut cu 10% în 2014 în România, piața materialelor de construcții a crescut cu 3% anul trecut. Putem înțelege că apare un fenomen prin care industria materialelor începe să de distanțeze de industria construcțiilor. Acest lucru se realizează în primul rând prin creșterea exporturilor – a declarat Claudiu Georgescu, Preşedinte al Asociației Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România.

Real Estate & Construction Forum