Stiri: Companii

Evolutie piata muncii 2021

Cum va evolua piaţa muncii în a doua parte a anului 2021? Estimările sunt optimiste

29.07.2021

Evoluţie piaţa muncii 2021. Previziunile economice pentru relansarea economiei după pandemia de coronavirus sunt foarte optimiste. Țări precum România, Turcia și Serbia au printre cele mai mari creșteri economice estimate până la sfârșitul anului 2021. Acest climat de optimism este vizibil şi în tendințele de recrutare și în planurile strategice de angajare ale multor companii din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Companiile și departamentele de resurse umane sunt mai atente la subiecte precum:

  • creșterea inegalității
  • lipsa competențelor
  • bunăstarea angajaților.

În acest context, Adecco Group a lansat studiul HR 20.21. Acesta are ca scop identificarea provocărilor și trendurilor din activitatea de HR a țărilor membre Adecco Group, din regiunile: Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa de Nord (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, România, Bulgaria, Serbia, Grecia, Turcia, Tunisia și Emiratele Arabe Unite).

Ce spun autorii studiului?

“Încă de la începutul anului, am sesizat trendurile validate de acest raport. Simultan cu relansarea economiei, piața candidaților din România și din regiune a devenit mult mai competitivă. Nu putem compara contextul actual cu cel din 2019, însă această situație pune presiune pe specialiștii din HR. Colegii noștri care gestionează proiecte de recrutare se confruntă cu un număr din ce în ce mai redus de candidați, așteptări nerealiste cu oferta pieței muncii, discrepanțe între educația formală și nevoile angajatorilor, iar în unele sectoare, tendința de a avea liste scurte de candidați cât mai extinse”, a afirmat  Florin Godean, Country Head Adecco România.

Evoluţie piaţa muncii 2021. Concluziile principale ale studiului

Specialiștii HR sunt interesați mai întâi de atitudinea și valorile afișate de candidați. Se acordă o atenție specială asupra modului în care candidații afișează valori în timpul interviurilor și a modului în care sunt compatibili cu valorile companiei.

Un recruiter trebuie să intervieveze în medie 5 candidați pentru a ocupa un post deschis. Acest număr variază semnificativ în funcție de sectorul economic, de numărul și de nivelul de experiență al candidaților.

Timpul mediu pentru închiderea unei poziții deschise este de 1 lună. Perioada atribuită procesului de recrutare poate varia în funcție de procedurile companiei, de complexitatea pozițiilor deschise și de pachetul de compensări și beneficii.

Evoluţie piaţa muncii 2021. Schimbarea jobului

Principalul motiv pentru care un angajat își schimbă locul de muncă este lipsa vizibilității asupra carierei și posibilitatea promovării. Această perspectivă contestă percepția că principalul motiv pentru care angajații părăsesc companiile este din cauza relațiilor proaste cu managerii.

Cele mai necesare abilități în poziții dificil de închis sunt inteligența emoțională, rezolvarea complexă a problemelor, gândirea analitică și inovația. Posturile cel mai greu de închis pentru recruteri, unde sunt sesizate aceste lipsuri, provin din IT, sectorul tehnic și financiar.

Citeşte şi Viitorul pieței muncii este remote