Stiri: Sanatate

Examen Rezidentiat 2019

Examen Rezidențiat 2019: Câte locuri și posturi sunt scoase la concurs?

15.11.2019

Examen Rezidențiat 2019. Ministerul Sănătății a anunțat că va organiza duminică, 8 decembrie 2019 concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare:

  • București
  • Cluj-Napoca
  • Craiova
  • Iași
  • Târgu Mureș
  • Timișoara

Examen Rezidențiat 2019. Metodologie

Examenul de Rezidențiat 2019 se va desfășura după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore.

De asemenea, proba constă într-un test-grilă cu 200 de întrebări.

Cu cinci zile înainte de finalizarea înscrierilor și-au depus dosarele de participare un număr de 4733 de candidați, conform datelor centralizate de la direcțiile de sănătate publică.

Examen Rezidențiat 2019. 4710 locuri și posturi

În 2019, sunt scoase la concurs 4710 locuri și posturi:

  • 3960 locuri și posturi la domeniul medicină
  • 398 medicină dentară
  • 256 farmacie
  • 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiției și MAI).

Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locurilor pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

„Echipa ministerului face eforturi pentru a nu exista disfuncționalități în procesul de organizare și pentru ca toți candidații să beneficieze de condițiile optime de înscriere și desfășurare a concursului. Am cerut ca acest concurs să se desfășoare în spiritul corectitudinii și al transparenței, principiile acestei guvernări. Niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluții pentru acești tineri. Trăim într-o țară în care resursa umană este deficitară. Le urez tinerilor colegi medici mult succes și spor la învățat”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Examen Rezidențiat 2019. Înscriere

Înscrierea candidaților a început în data de 7 noiembrie și se va finaliza în 19 noiembrie 2019.

Înscrierile la Rezidențiat 2019 se fac tot prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie.

Pentru a veni în sprijinul tinerilor medici, în premieră, Ministerul Sănătății a prelungit programul de înscriere la direcțiile de sănătate publică în zilele de sâmbătă, între orele 09.00 și 14.00.

Transmiterea listelor cu candidații înscriși de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București la Ministerul Sănătății se va face până cel târziu 22 noiembrie 2019.

Examen Rezidențiat 2019. Repartizarea candidaților în centrele universitare

Ministerul Sănătății a prevăzut ca centralizarea listelor și repartizarea candidaților pe centre universitare să se realizeze cel târziu în data de 25 noiembrie 2019, iar afișarea pe site-ul rezidențiat.ms.ro a listelor cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii să fie făcută în 27 noiembrie 2019.

Sesizarea de către candidați a eventualelor erori de redactare se va face până cel târziu 29 noiembrie 2019.

În data de 5 decembrie se va afișa pe site-ul rezidențiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie repartizarea candidaților pe săli în funcție de domeniul pentru care s-au înscris.

Examen Rezidențiat 2019. Alegerea posturilor și locurilor

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidați în funcție de punctajul obținut.

Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenți vor semna contractele individuale de muncă cu unitățile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiția pe clinici de pregătire.

Încadrarea în unitățile medicale ca rezidenți este prevăzută în 1 februarie 2020.

Citește și Vaccin antigripal tetravalent. Anunțul făcut de Mylan România!