Stiri: Sanatate

Examenul de rezidențiat 2016 va avea loc pe 20 noiembrie

12.09.2016

Vineri, a avut loc la sediul Ministerului Sănătății o întâlnire între reprezentanții Ministerului și ai Universităților de Medicină și Farmacie din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara pe tema orgnizării examenului național de rezidențiat 2016.

În urma întâlnirii, s-a decis ca sesiunea 2016 a examenului național de rezidențiat va avea loc pe data de 20 noiembrie 2016.

Metodologia de examen va presupune subiecte unice la nivel național și clasificare unică pe loc și post la nivel național, pornind de la principiul unui examen cu clasificare națională, care să răspundă nevoilor sistemului de sănătate de acoperire cu personal medical înalt calificat.

De asemenea, s-a decis introducerea unor specilități noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, onco-hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică și microbiologie clinică.

Conform calendarului agreat de participanții la întâlnire, lista locurilor și posturilor disponibile va fi  publicată până cel târziu la data de 14 Octombrie.

Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 14 Octombrie –  28 Octombrie (ora 14.00) la sediile Direcțiilor de Sănătate Publică județene și a Municipiului București.