Stiri: Finante

EximBank

EximBank a finalizat preluarea Băncii Româneşti

27.01.2020

EximBank a finalizat preluarea Băncii Româneşti SA (BROM). Oferta înaintată este parte a acordului încheiat în luna iunie 2019 între EximBank şi National Bank of Greece (NBG) privind achiziţia participaţiei acesteia de 99,28% în acţionariatul BROM.

EximBank intră pe piaţa de retail din România

În urma achiziţiei, EximBank intră pe piaţa de retail din România. Astfel, societatea va deveni o bancă universală cu servicii complete. În plus, banca va continua să îşi îndeplinească misiunea pe termen lung prin susţinerea şi promovarea dezvoltării economice a României.

Noua entitate formată se va situa printre primele 10 bănci din țara noastră. Societatea va avea o cotă de piaţă de aproximativ 3%.

Ce spune conducerea EximBank?

”Prin achiziţia Băncii Româneşti, EximBank îşi îmbunătăţeşte serviciile acordate clienţilor locali şi îşi creşte capacitatea de susţinere a dezvoltării economiei româneşti. Cota de piaţă a BROM, un management performant şi un nivel bun de solvabilitate şi lichiditate completează punctele forte ale EximBank, împreună urmând să fim şi mai puternici. Sunt încrezător că toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmează, vor crea o instituţie de referinţă pe piaţa financiar-bancară ce va răspunde mai bine cerinţelor clienţilor noştri”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al băncii.

Asistență

J.P. Morgan Securities plc a acţionat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacţiei.

Societatea a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL. Totodată, Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internaţional, iar Bulboacă&Asociaţii SCA a asigurat asistenţa juridică pe plan local.

Citește și Grupul TeraPlast devine acționar unic al Wetterbest