Stiri: Companii

Interagroaliment

EximBank finanțează compania Interagroaliment cu 18 milioane de lei

05.05.2021

EximBank finanțează cu 18 milioane de lei compania de agribusiness Interagroaliment. Astfel, banca a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Șerban Holding, cel mai mare jucător din domeniul producției agricole integrate din Moldova.

Interagroaliment. Garanţie de stat

Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari.

”EximBank își canalizează toate eforturile spre identificarea celor mai potrivite soluții financiare pentru companiile românești aflate în căutarea de facilități care să le ajute să depășească blocajele impuse de pandemie. La fel ca și clienții noștri, am învățat să ne adaptăm rapid și ne așteptăm că, având și exemplul unor acorduri precum cel încheiat cu Grup Șerban Holding, și alți întreprinzători să se îndrepte către noi pentru a beneficia de cele mai bune pachete de finanțare care să le asigure resurse pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Interagroaliment SRL este liderul Grup Șerban Holding

Interagroaliment SRL este liderul grupului de firme Grup Șerban Holding, cu activitate integrată în:

  • agricultură
  • comerț cu cereale
  • plante oleaginoase și leguminoase
  • creșterea păsărilor
  • panificație
  • patiserie – cofetărie
  • alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban)
  • distribuție și transport

Pandemia de COVID-19

Activitatea companiei a fost afectată de declanșarea crizei sanitare care a determinat o diminuare a cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HORECA, blocaje pe lanțul de aprovizionare, precum și sincope în onorarea obligațiilor de către parteneri. De asemenea, sistarea temporară a depunerii cererilor și restanțele înregistrate în acordarea de subvenții, dar și prelungirea termenelor de plată din partea clienților au impactat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

”Pandemia ne-a forțat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăților, toți colegii și partenerii noștri, s-au mobilizat să ieșim cu bine din această încercare. În acest context, este de apreciat sistemul de garanții oferit de EximBank în numele și contul statului care nouă ne-a facilitat accesul rapid la finanțările necesare pentru capital de lucru și pentru investiții, în parteneriat cu mai multe bănci comerciale.

Este o resursă extraordinară pe care companiile românești ar trebui să o exploateze la maximum, mai ales că variabilele încă persistă în economie, programul oferindu-ne stabilitatea pentru a ne focusa pe deciziile strategice. În ceea ce ne privește, acum că ne-am asigurat componentă de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiții bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigații, capacități avicole și spații de depozitare”, a spus Ovidiu Bucataru, director financiar, Grup Șerban Holding.

Citeşte şi Grup Șerban Holding, viziune pentru viitor