Stiri: Companii

Expo – Conferința „Produsul românesc – realități și perspective în 2017″ începe pe 10 mai

02.05.2017

În perioada 10-11 mai, revista RO.aliment organizează evenimentul anului dedicat Produsului Românesc. Astfel, Expo – Conferința „Produsul românesc – realități și perspective în 2017” prilejuiește întâlnirea anuală a producătorilor, procesatorilor și furnizorilor cu retail-ul, asociațiile si autoritățile implicate în ramurile industriei agro-alimentare din România, la Clubul Diplomaților București.

Conferinţa reunește jucători din piața agroalimentară din ţara noastră, în încercarea de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă industria și de a răspunde la întrebările care frământă producătorii, procesatorii și furnizorii.

Un moment special în cadrul Expo-Conferintei RO.aliment va fi cel al testării produsului românesc într-un panel unic de degustare unic printre evenimentele expoziționale de gen. Astfel, companiile românești vor intra în competiția “Ora de bun gust” cu produsele care pot dovedi că sunt fabricate în România.

De ce ar trebui să participaţi la Gustul Ales?

1. Premiul „Gustul Ales” vă ajută să vă diferențiați de sute de produse similare. Alegerea produsului dumneavoastră de către specialiștii de înaltă clasă, din domeniu, constituie o uriașă oportunitate de a vă impune în atenția consumatorilor. Premii similare, acordate în alte țări au determinat o creștere a vânzărilor pentru produsele desemnate. Menționând acest premiu, pe ambalajul produsului dumneavoastră, veți reuși să atrageți mai ușor atenția clienților, impunându-vă pe rafturile supermarketurilor.

2. Produsele din concurs vor fi jurizate luând în calcul trei categorii de criterii: gust și miros, caracteristica specifică fiecărei grupe (textură, limpiditate, palatabilitate etc), aspect.

3. Puteți participa cu oricâte produse doriți, singura limitare fiind legată de încadrarea în categoria de concurs.

4. Odată ce produsul a fost înscris în competiție juriul format din specialiști din domeniul în care se încadrează produsul îi vor testa calitățile organoleptice.

5. În procesul de decizie al trofeelor “Gustul Ales” votul publicului va conta în proporție de 100%. Participanții vor degusta produsele pe parcursul conferinței, impresiile acestora fiind exprimate prin completarea unor chestionare online. Astfel, rezultatele vor putea fi vizualizate în timp real de către concurenți.

6. Juriul va acorda câte un premiu special pentru fiecare categorie (companiile vor prezenta în plus informații legate de compoziția produsului).
premiul juriului pentru produs lansat în 2017
premiul juriului pentru cel mai sănătos produs
premiul juriului pentru cel mai invovator produs

Componenţa juriului:
Adriana MACRI – Inginer Cercetare Dep. cercetări interdisciplinare IBA
Denisa DUȚĂ – Șef laborator analize senzoriale IBA
Gabriela MOHAN – Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologică IBA
Daniela Voica – Director Tehnic, reprezentant ROMPAN
Daniela PARASCHIV – Director General CHR Hansen