Stiri: Stiri

Exporturile britanice vor crește cu 60% în România

23.07.2013

Guvernul britanic are în plan să înființeze în România un centru de afaceri prin intermediul căruia exporturile englezilor să crească. Speranțele executivului insular fac referire la faptul că în următorii patru ani exporturile către România să crească cu 60 la sută, fiind urmărită o mai bună expunere pe piața țării noastre.

„Acesta este un pas înainte în sprijinul pe care îl acordăm relaţiilor economice dintre România şi Marea Britanie. Acesta este parte a unui proiect care cuprinde 20 de pieţe prioritare în întreaga lume. Acordăm sprijin companiilor britanice în pieţe ca Mexic, Rusia, India, Brazilia, iar din Europa am selectat două ţări prioritare, pentru a sprijini relaţiile comerciale, respectiv Polonia şi România. Sperăm să vedem o creştere puternică atât a investiţiilor britanice în România cât şi a relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări”, a declarat ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, conform agenției Mediafax.
Oficialul britanic a mai spus că prin intermediul acestei măsuri se dorește o mai bună facilitarea a companiilor din Marea Britanie care au planuri de investiție în România.
„Scopul este de a înfiinţa un centru de afaceri româno britanic finanţat printr-un grant de la Guvernul Marii Britanii acordat Camerei de Comerţ Britanico-Română, iar prin acesta sperăm ca până în 2017 să vedem o creştere de 60% a exporturilor britanice în România”, a mai declarat Harris, potrivit sursei citate.
Pentru moment pe teritoriul României funcționează circa 4300 de firme cu capital britanic, lucru carea plasează Marea Britanie pe poziția a unsprezecea în topul investitorilor de pe piața locală, cu investiții totale de aproximativ 4,6 miliarde de euro.
Sursă: Mediafax.ro