Stiri: Social

Expozitia Leontina Vaduva

Expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii are loc în perioada 18 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021

11.12.2020

Expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii. În perioada 18 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, cu ocazia aniversării îndrăgitei soprane Leontina Văduva, în foyerul Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Municipiului București și Muzeul Național „George Enescu” – cu patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Argentina în România, Ambasadei Republicii Austria în România, Forumului Cultural Austriac din București, Ambasadei Regatului Spaniei în România și Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în România și în parteneriat cu Galeria Tiny Griffon din Nuremberg, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești – prezintă expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii, o expoziție realizată special pentru această ocazie de artistul Florian Doru Crihană.

Expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii. Evenimentul de inaugurare

Inaugurarea expoziției va avea loc vineri, 18 decembrie 2020, ora 18:00, în format online atât pe pagina de Facebook a asociației și pe canalul de YouTube, cât și pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului București.

„O expoziție-eveniment, dedicată sopranei Leontina Văduva la aniversare, se transformă, prin talentul și imaginația graficianului Florian Doru Crihană, într-o experiență multidisciplinară și multisenzorială, călătorie nostalgică în capitalele muzicale ale lumii și prilej pentru iubitorii de artă să descopere/redescopere cariera strălucitoare în operă, personalitatea artistică, rolurile preferate ale unei mari artiste lirice, originare din România.

Succesele Leontinei Văduva la Paris, la Metropolitan Opera New York, Royal Opera House – Covent Garden, la Scala din Milano, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro Colon Buenos Aires, Staatsoper din Viena sau La Fenice din Veneția sunt reinterpretate vizual de Crihană, de cele mai multe ori în lucrări-pandant, care omagiază pe de o parte rolurile reprezentative – Mimi, Manon, Leila, Mireille, Carmen, Antonia, Gilda, Norina, Susanna, Blanche, Violetta, și pe de altă parte celebrele clădiri și orașele-gazdă ale celor mai bune companii de operă din lume, pe scena cărora Văduva a urcat, cu remarcabil succes, de numeroase ori”, a afirmat Cristina Simion – Curator și galerist Tiny Griffon Gallery, Nuremberg, Germania.

Citeşte şi Mersul Trenurilor 2021, schimbări importante. Anunţul făcut de CFR Călători