Expozitia Leontina Vaduva si marile scene ale lumii

Expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii are loc pe data de 5 martie

26.02.2021

Expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii are loc pe data de 5 martie 2021, la ora 17.00. Evenimentul este organizat în grădina Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), de către Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Municipiului București și Muzeul Național „George Enescu” – cu patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Argentina în România, Ambasadei Republicii Austria în România, Forumului Cultural Austriac din București, Ambasadei Regatului Spaniei în România și Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în România și în parteneriat cu Galeria Tiny Griffon din Nuremberg, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești.

Expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii. Experienţe multidisciplinare și multisenzoriale

„Cu această ocazie organizatoriI evenimentului invită publicul la o întâlnire cu realizatorul acestei expoziții inedite, artistul Florian Doru Crihană, oferind posibilitatea unei experiențe multidisciplinare și multisenzoriale prin intermediul unei călătorii nostalgice în capitalele muzicale ale lumii, iubitorii de artă putând să descopere/redescopere cariera strălucitoare în operă, personalitatea artistică, rolurile preferate ale unei mari artiste lirice, soprana Leontina Văduva”, au anunţat organizatorii.

Participarea este liberă

Participarea la finisajul expoziției este liberă cu rezervarea locurilor obligatorie la office@musicarte.ro și relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro. Locurile sunt limitate.

„O expoziție-eveniment, dedicată sopranei Leontina Văduva la aniversare, se transformă, prin talentul și imaginația graficianului Florian Doru Crihană, într-o experiență multidisciplinară și multisenzorială, călătorie nostalgică în capitalele muzicale ale lumii și prilej pentru iubitorii de artă să descopere/redescopere cariera strălucitoare în operă, personalitatea artistică, rolurile preferate ale unei mari artiste lirice, originare din România. Succesele Leontinei Văduva la Paris, la Metropolitan Opera New York, Royal Opera House – Covent Garden, la Scala din Milano, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro Colon Buenos Aires, Staatsoper din Viena sau La Fenice din Veneția sunt reinterpretate vizual de Crihană, de cele mai multe ori în lucrări-pandant, care omagiază pe de o parte rolurile reprezentative – Mimi, Manon, Leila, Mireille, Carmen, Antonia, Gilda, Norina, Susanna, Blanche, Violetta, și pe de altă parte celebrele clădiri și orașele-gazdă ale celor mai bune companii de operă din lume, pe scena cărora Văduva a urcat, cu remarcabil succes, de numeroase ori”, a afirmat Cristina Simion – Curator și galerist.

Citeşte şi OMV Petrom. Investiție de 1,5 milioane de euro la Petrobrazi