Stiri: Social

Expoziție inedită la Hanul Gabroveni din București

02.09.2015

În luna septembrie iubitorii de fotografie vor putea vizita proiectul inedit al fotografiei de origine poloneză Maja Demska organizat la Hanul Gabroveni din Capitală.  Proiectul este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural al Municipiului București și Institutul Polonez din Capitală sub de viza ”NU PARCAȚI”.

Deschiderea oficială a expoziției fotografice va avea loc pe data de 10 septembrie cu începere de la orele 18.00 la Sala Arcelor din Hanul Gabroveni situat în strada Lipscani numărul 84-90.

Artista poloneză Maja Demska este absolventă de graphic design și masterandă în comunicare vizuală la Universitatea de Arte din Poznan. De asemenea, Maja a studiat un semestru în cadrul UNARTE din București. În perioada petrecută în Capitală fotografa de origine poloneză a explorat Bucureștiul încercând să înțeleagă țesutul acestui oraș.

Expoziția fotografică ”NU PARCAȚI” este dedicată caprelor de parcare după o analiză riguroasă făcută de Maja în București. Ea încearcă, prin imaginile sale, să ofere publicului o perspectivă exactă asupra unor lucruri comune care și-au pierdut perceptibilitatea.

Caprele de parcare sunt construite din ceea ce pare că nu există. Și, într-adevăr, pentru locuitorii Bucureştiului caprele de parcare sunt invizibile – mesajul e clar, forma e familiară, obişnuită, transparentă. Aş vrea să memorez un dicţionar de obiecte care, prin prezenţa sa stângace, schimbă spaţiul public într-unul privat”, a declarat Maja Demska.

La expoziția ”NU PARCAȚI” găzduită de Sala Arcelor din Hanul Gabroveni va putea fi văzută și cartea cu același titlu semnată de Maja Demska. Imaginile polonezei surprind banale capre de parcare care sunt privite de ea ca un soi de instalații artistice urbane.

Îmi imaginez această expoziție ca pe un ‘altfel de traseu turistic’ în care vizitatorul alege să nu caute obiectivele turistice din jur, ci să privească caldarâmul pe care păşeşte”, a mai spus artista din Polonia.

Accesul la eveniment este gratuit. Expoziția este deschisă între 10 și 27 septembrie.