Expoziție la Muzeul de Istorie Națională Constanța dedicată Familiei Regale

13.08.2018

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul Național Cotroceni, prezintă, în perioada august-septembrie 2018, Expoziția “Familia Regală a României pe frontul Marelui Război (1916 -1918)”.

În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate diferite aspecte și acțiuni ale Armatei Române pe front, familia regală alături de personalități ale vremii, membrii ai guvernului, un accent deosebit punându-se pe contribuția Reginei Maria, care este înfățișată în ipostaza de infirmieră în spitalele de pe linia frontului sau vizitând frontul de la Mărășești alături de generalul Eremia Grigorescu.

Alături de Muzeul Național Cotroceni, inițiatorul și coordonatorul expoziției, și-au adus contribuția o serie de instituții prestigioase: Arhivele Naţionale ale României, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”, Arhivele Diplomatice – Ministerul Afacerilor Externe, Arhivelor Militare Naţionale Române, Arhiva Naţională de Filme, precum și colecţionarii particulari Daniel Obreja și Sorin Mărgărit.

Vernisajul expoziției are loc marți, 14 august, ora 11.30, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța din Piața Ovidiu nr. 12, și va beneficia de prezenta domnului Liviu JICMAN, directorul general Muzeul Național Cotroceni.

 

Citiți și despre: