Stiri: Energie

Externalizare servicii OMV Petrom.

Consiliul Concurenţei, anunţ important privind OMV Petrom

16.06.2021

Externalizare servicii OMV Petrom. Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează unele servicii de intervenții și reparații la sonde, operațiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din:

  • Christof MB Well S.R.L.
  • J. Christof E&P Services S.R.L.
  • MB Well Services GmbH

OMV Petrom, membră a Grupului OMV, operează câmpuri petrolifere și de gaze naturale în diferite regiuni din România, astfel încât este esențială asigurarea continuității operațiunilor zilnice efectuate în siguranță și în conformitate cu prevederile legislației de mediu.

Externalizare servicii OMV Petrom. Contractori externi specializați

Pentru asigurarea unei prestări continue, uniforme și integrate a unor activități auxiliare activității principale de extracție și producție a petrolului și gazelor naturale OMV Petrom şi-a externalizat aceste servicii către contractori externi specializați. Scopul serviciilor este de a îmbunătăți semnificativ standardele de calitate și a crește eficiența, precum și productivitatea, prin implementarea unor servicii la standarde de ultimă oră și prin asigurarea unui transfer continuu de know-how.

Consorțiul format din Christof MB Well S.R.L., J. Christof E&P Services S.R.L. și MB Well Services GmbH, Germania, a depus o ofertă finală și a fost desemnat drept ofertantul cel mai bine clasat pentru Zona de Producție Moesia.

Ce presupune procedura?

Procedura presupune:

  • vânzarea unor bunuri mobile
  • închirierea unor bunuri imobile
  • transferul unor salariați către Consorțiu

La sfârșitul duratei contractului (opt ani de la data semnării de către OMV Petrom și Consorțiu a notificării privind intrarea în vigoare a acestuia), anumite bunuri și salariații vor fi returnați către OMV Petrom.

Externalizare servicii OMV Petrom. Concentrare economică

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După aceea, instituţia va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi OMV Petrom: investiție de 1,5 milioane de euro la Petrobrazi