Stiri: Logistica

Extindere Aeroportul International Timisoara

Aeroportul Internaţional Timişoara se extinde. Ce valoare are investiţia alocată?

04.08.2021

Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia” şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au semnat contractul de finanţare pentru proiectul de investiţii „Terminal Plecări Curse Externe”. Investiţia se ridică la aproape 200 de milioane lei şi va fi finalizată în 31 decembrie 2023.

Extindere Aeroportul Internaţional Timişoara. Un nou terminal de 12.000 de mp.

Terminalul va avea o suprafaţă desfăşurată de 12.000 mp., un sistem complet de control de securitate pentru pasageri şi bagaje, 7 lifturi de persoane şi bagaje, 18 ghişee check-in, 6 posturi poliţie de frontieră, 6 porţi automate de scanare documente.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 184.454.000 lei, din care:

  • 93.600.000 lei sunt fonduri europene nerambursabile
  • 16.520.000 lei sunt asigurate prin bugetul de stat

Suma de 74.330.000 lei se asigură din fonduri proprii.

Când încep lucrările?

Lucrările de construire vor demara la începutul anului viitor. Mai exact, acest lucru se va întâmpla după finalizarea procedurii de achiziţie care va desemna câştigătorul serviciilor de proiectare şi de execuţie.

Achiziţia dotărilor şi a altor elemente destinate bunei funcţionări a terminalului se vor realiza prin achiziţii independente.

Extindere Aeroportul Internaţional Timişoara. Data de finalizare

Finalizarea proiectului de investiţii este estimată la 31 decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiţii funcţionale procesarea fluxurilor de pasageri şi bagaje aferente plecărilor curselor externe la un nivel optim al serviciilor, astfel încât să fie create premisele infrastructurale pentru o creştere a traficului până la 3 milioane pasageri pe an.

Citeşte şi Cum se poate obţine un certificat COVID pentru a călători în UE?