Stiri: Stiri

Extindere pentru Rompetrol în Moldova și Bulgaria

01.08.2013

Grupul Rompetrol are în plan continuarea extinderii pe piața din Moldova și Bulgaria. De la începutul acestui an Rompetrol a deschis 12 noi stații, ducând astfel numărul punctelor de alimentare la 114, până la finele lui 2013 grupul urmând a mai inaugural încă 6 noi stații.

Din numărul total de stații deschise 11 se află în capitala Moldovei și una în Burgas. Momentan Rompetrol Moldova are 34 la sută cotă din totalul alimentărilor pentru autovehiculele din Moldova, în timp ce pe piața bulgară Rompetrol are o cotă de 30 la sută, notează Income Magazine.

„Alături de unicul nostru acționar – KazMunayGas (compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan), suntem pregătiți să continuăm dezvoltarea activităților și operațiunilor Rompetrol în regiunea Mării Negre și Europa de Vest. În perioada următoare, ne vom concentra pe extinderea și consolidarea activităților de retail și trading, pentru a susține legătura dintre cea mai mare și modernă rafinărie din România – Petromidia și o piață regională de 300 de milioane de oameni. Obiectivul nostru principal este să furnizăm consumatorilor produse de calitate, prin extinderea în următorii 3-5 ani a rețelei de distribuție în zona Mării Negre.” A declarat Felix Lunev, Vicepreședinte Senior pentru diviziile retail și trading, Grupul Rompetrol, conform sursei citate.

În Moldova, pe lângă cele 53 de staţii de distribuţie în sistem de franciză, compania mai deţine 4 staţii proprii, situate în nordul Moldovei, care comercializează exclusiv autogaz, cât şi capacităţi de stocare la Târnova. Aceste active au fost incluse în portofoliul companie în 2011, prin preluarea activităţii companiei MoldInterGaz, parte a Rompetrol Gas.  Datorită acestei achiziţii, compania a început comercializarea de GPL în aproape jumătate din staţiile operate, scrie Income Magazine.

Sursă: Income Magazine