Extruplast

Extruplast investește în asigurarea calității

01.09.2019

Compania a introdus în portofoliu, începând cu anul 2019, seria pentacamerală Arkitek, cu o adâncime de 70 mm. Fondată în anul 2004, compania Extruplast a sărbătorit recent 15 ani de existență, perioadă în care și-a focalizat toată atenția și resursele în vederea dezvoltării continue a companiei, tipologiilor de produse dar și serviciilor oferite către clienți. S-au făcut numeroase investiții în tehnologizarea fabricii, a utilajelor, precum și a proceselor de producție și sistemelor de urmărire ale calității produselor fabricate. De asemenea, s-a urmărit în mod continuu îmbunătățirea calității muncii depuse de către personal.

Managementul companiei se declară mulțumit de rezultatele obținute până în prezent, asumându-și în continuare angajamentul de a depune toate eforturile necesare pentru dezvoltarea continuă a firmei din toate punctele de vedere (economice, portofoliul de produse și servicii, inovații, tehnologii).

Managementul companiei Extruplast a pus dezvoltarea firmei pe primul plan al obiectivelor, iar acest țel a fost atins într-o manieră exemplară

În ultima perioadă, compania a trecut printr-o serie de schimbări care au vizat retehnologizarea fabricii Extruplast, diversificarea continuă a portofoliului de produse, dar și dezvoltarea portofoliului de clienți, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

Produse de calitate și sistem de distribuție optimizat

Extruplast beneficiază în prezent de o imagine foarte bună atât din punct de vedere al calităţii produselor promovate, cât și al sistemului optimizat de distribuţie,  menţinându-și șanse reale de consolidare inclusiv în perioada care urmează.

Dintre dotările tehnologice ale companiei putem aminti cele 9 linii de extrudare Greiner Extrusiontehnik – Austria, Krauss Maffei – Germania – și Cincinnati Milacron, 3 linii de laminare (înfoliere)  atât  cu tehnologie bazată pe solvent,  cât și cu tehnologie hot-melt, de la Fux Austria,  sistem de marcare și diverse echipamente de control al calităţii.

În urma unor investiţii derulate în ultima perioadă a fost pus la punct un sistem mai performant pentru  asigurarea calităţii  produselor

Noul sistem pentru asigurarea calității presupune folosirea unor instrumente de măsură  dezvoltate și furnizate de lideri mondiali în domeniu (cum ar fi spectofotometrul Konika-Minolta). Investițiile au vizat și monitorizarea continuă  a fluxului  de  producţie,  cu  ajutorul unui personal specializat.

Planurile de dezvoltare de viitor ale companiei includ  mărirea numărului  de  linii  de  extrudare și adăugarea unora de capacitate și viteză mai mare,  modernizarea și automatizarea proceselor de mixare și transportare a materiei prime și achiziţionarea unui echipament modern de reciclare.

„Recent, am demarat un amplu program de investiţii, prin care ne propunem să retehnologizăm liniile de extrudare, să mărim spaţiile de producţie și depozitare, să optimizăm fluxul de producţie, să îmbunătăţim modul de ambalare și stocare”, ne-a declarat Dl. Ioan Zoicaș, Director General EXTRUPLAST SRL:

Planuri de viitor

Strategia adoptată de companie pentru perioada următoare are în vedere un program investițional major, ale cărui etape vor fi supervizate de experţi, delegaţi din cadrul companiilor care furnizează materia primă și tehnologia de extrudare, având ca obiectiv comun  îmbunătăţirea calităţii produselor Extruplast.

Pentru a optimiza timpul de achiziţie,  precum și costurile logistice ale partenerilor,  Extruplast oferă o gamă diversificată de materiale necesare producătorilor de tâmplărie PVC,  creând,  astfel,  o platformă completă de produse. Portofoliul de produse include  feronerie  pentru  ferestre  și uși din PVC, sisteme speciale de închidere (antipanică, acces  card,  bluetooth  etc.),  mânere,  profile  de armare,  serii  complete  de  șuruburi  și  accesorii, stadur și panel ornamental,  glafuri,  praguri, profile  și  accesorii  pentru  realizarea plaselor de protecţie împotriva insectelor, etc.

Sistemul de profil Arkitek 70

Acest sistem a fost dezvoltat și implementat din dorința de a răspunde cerințelor venite din partea partenerilor companiei. „Așadar, pe lângă cele două serii de profile cu patru camere și adâncime constructivă de 60 mm, respectiv 6 camere și lăţime de 70 mm,  cunoscute atât la nivel naţional,  cât și internaţional, am introdus în portofoliu, începând cu anul 2019, seria pentacamerală Arkitek, cu o  adâncime de 70 mm”, detaliază Dl. Zoicaș.

Noul sistem a fost conceput pentru a putea oferi performanțe energetice la un nivel ridicat, în combinație cu pachet de geam triplustratificat cu grosime de până la 42 mm

Sistemul Arkitek 70 este optimizat în vederea eficientizării energetice a locuințelor existente sau a construcțiilor noi, dar și pentru asigurarea unui design elegant al produselor finite.

Cele mai recente investiții

Atunci când ne referim la investițiile recente, trebuie să amintim pe cele legate de punerea la punct a unui sistem mai performant pentru marcarea si asigurarea calităţii  produselor,  prin folosirea unor instrumente de măsură de la lideri mondiali în domeniu (Hitachi, Konika – Minolta) și prin monitorizarea continuă a fluxului de producţie,  cu  ajutorul unui personal specializat.

Instrumentele de marcare și asigurare a calității folosite au influențat pozitiv atât calitatea activităților personalului companiei, cât și a produselor finite furnizate

În viitorul apropiat, Extruplast vizează îmbunătățirea și automatizarea activității de ambalare a produselor, reducând în acest fel riscul posibilelor deteriorări în momentul manipulării produselor.

Premiile EURO-Fereastra

La ediția a șasea a ceremoniei de decernare a premiilor EURO-Fereastra,  care a avut loc după finalizarea conferinţei omonime derulate în luna mai la București,  secţiunea  „Dezvoltare și afaceri”, printre favoriţi s-a situat și compania Extruplast,  considerată ca fiind unul dintre cei mai cunoscuţi furnizori autohtoni de profile din PVC destinate execuţiei de tâmplărie termoizolantă.

Acordarea acestei înalte distincţii a fost justificată de echipa care a jurizat competiţia ca o recunoaștere a ritmului alert cu care firma s-a dezvoltat în ultimul deceniu, reușind să devină un concurent de calibru pe o piaţă extrem de  competitivă.

Această  performanţă a fost posibilă graţie strategiei de creștere implementate de echipa managerială, care a pus dezvoltarea firmei pe primul plan al obiectivelor.

Resursa umană din cadrul companiei

În prezent, în cadrul companiei Extruplast își desfășoară activitatea 100 de angajați. Managementul companiei are în vedere în permanență măsuri de motivare, încurajare și susținere a angajaților pentru a se putea ajunge la un rezultat pozitiv, personalul reprezentând echilibrul unei firme.

„Angajații Extruplast se bucură de un mediu de lucru la standarde europene, instruiri specifice pentru fiecare departament în parte, bonusuri în funcție de performanțe, vouchere de vacanță și oportunități de dezvoltare ale carierei”, precizează Directorul General.

În viitorul apropiat vor fi implementate programe prin intermediul cărora tehnicienii specializați să fie relocați în cadrul fabricii, în vederea instruirii personalului în diferite activități aferente producției sau întreținerii utilajelor.

Responsabilitate socială și protecția mediului

Pe partea socială, grupul de firme din cupola Extruplast organizează anual competiții sportive pentru amatori, cum ar fi cele de tenis de câmp, competiții care s-au bucurat de participarea a peste 100 de persoane, nu doar din județul Maramureș, ci și din județele învecinate.

Tehnologiile folosite de Extruplast reprezintă un angajament pentru protejarea mediului înconjurător

Rețeta folosită pentru fabricarea profilelor este una bazată pe Ca-Zn, fiind 100% ecologică. Sistemele de profile PVC îndeplinesc toate cerințele ecologice, iar regulamentul fabricii, cu proceduri bine definite, impune respectarea angajamentului de grijă pentru mediu în întregul proces de producție.

Specialiștii companiei țin cont de cele mai noi exigențe în alegerea materiei prime și în cursul procesului de producție pentru toate sistemele de profile din PVC. În plus, toate deșeurile rezultate în timpul procesului de fabricație sunt sortate și trimise către centre specializate pentru procesarea materialului.

Extruplast, ca unul dintre principalii producători de sisteme de profile pentru ferestre și uși PVC din România, cu o prezență importantă la nivel european, cu 13 depozite regionale proprii și flotă de transport de mare tonaj, asigură satisfacerea, cu promptitudine și cu un timp de livrare redus a oricărei comenzi, indiferent de zona geografică. Acestea sunt o parte dintre atuurile care au permis dezvoltarea  companiei și în anul precedent, compania raportând o cifră de afaceri de 25 milioane de lei, pentru anul 2019 fiind vizată o creștere de 10-15%.

 

 

Citiți și despre: