Stiri: Finante

EY are un nou coordonator al departamentului de consultanță pentru industria serviciile financiare

09.09.2014

EY România are un nou coordonator al departamentului de consultanță pentru industria serviciilor financiare, Aurelia Costache preluând această funcţie. Ea va ocupa funcția de Financial Services Industry Leader în cadrul departamentului de consultanţă.

Având o experienţă de peste 16 ani, acumulată în calitate de consultant în domeniul bancar şi telecom, Aurelia Costache se bucură de o largă recunoaştere profesională pe piața din România. Ea a ajutat numeroase companii să își îmbunătățească gradul de utilizare a sistemelor informatice, aliniind funcția IT obiectivelor strategice de business ale firmelor.

De asemenea, ea a coordonat diverse proiecte din zonele de Business Intelligence, Reorganizarea proceselor de afaceri, Management de Proiecte, consultanță în domeniul sistemelor ERP și CRM, conformitatea cu diferitele reglementari, precum şi Securitate şi Continuitate a Afacerii.

„Mă bucur foarte mult să preiau această funcţie de conducere şi să pot, astfel, să contribui la lărgirea gamei de servicii de consultanţă oferite sectorului financiar de către EY în România. Aducerea pe piaţa locală a celor mai bune practici în zona de data analytics şi customer experience pentru a ne ajuta clienţii să-și gestioneze eficient agenda proprie de creştere și să răspundă constrângerilor legislative reprezintă principalele noastre obiective”, a declarat Aurelia Costache.

În plus, aceasta a condus şi dezvoltat departamentele Information Risk Management, IT Advisory şi, ulterior, Performance & Technology ale unei alte companii de consultanță din cadrul Big 4, unde a şi dezvoltat de la zero serviciile de consultanță oferite sectorului telecom în România.

În ultimii ani, a conceptualizat şi implementat noi servicii cu valoare adăugată, printre care se numără BI/ Data Analytics, segmentare de clienți, managementul performanței firmei și asistență la înființarea centrelor de servicii partajate.

„Clienţii noştri din sectorul financiar se concentrează pe iniţiative de îmbunătăţire a performanţelor, iar acest demers necesită capabilităţi puternice din punct de vedere Big Data şi IT. Experienţa acumulată de Aurelia vine la momentul potrivit să întregească experienţa echipei noastre internaţionale din România şi din regiune”, a explicat Saulius Adomaitis, Head of CSE Advisory Markets and Romania Advisory, EY.

Aurelia Costache deţine un EMBA în cadrul Ecole Nationale des Ponts et Chaussees Paris şi o diploma postuniversitară în Afaceri Internaţionale din partea Universităţii din Edinburgh.

„În contextul creşterii complexităţii reglementărilor din industria serviciilor financiare, alături de presiunea generată de necesitatea de a răspunde aşteptărilor clienţilor şi ale acţionarilor legate de calitatea serviciilor, nivelul de transparenţă şi rentabilitate, echipa EY, acum consolidată cu talentul şi experienţa Aureliei, va continua să sprijine băncile şi alte instituţii financiare active în România în efortul lor de a-şi alinia capabilităţile IT la obiectivele strategice de business”, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România și Moldova.