EY Entrepreneur Of The Year: 48 de antreprenori români, calificaţi

16.09.2015

În acest an, după verificarea îndeplinirii condițiilor de eligibilitate de participare, 48 de antreprenori români s-au calificat în competiția națională EY Entrepreneur Of The Year. Anul trecut, după verificări au rămas în concurs doar 40 de antreprenori din ţara noastră.

Ajunsă la a doua ediţie, compeţia s-a bucurat, per total, de înscrierea a 60 de oameni de afaceri, comparativ cu 50 de antreprenori, în cazul primei ediţii, organizată.

Companiile oamenilor de afaceri eligibili de la această ediție însumează venituri de 1,2 miliarde dolari și 9.000 de angajați.

“În timp ce antreprenoriatul de subzistență este încă o realitate în economiile emergente unde nu există suficiente locuri de muncă și oportunități de carieră, antreprenoriatul de mare impact se manifestă atât în economiile mature, cât și în cele emergente. România are astfel antreprenori remarcabili, care creează mai multe locuri de muncă, transformă industriile în care activează și cresc mai repede decât restul jucătorilor din piață. EY România celebrează succesul acestor oameni de afaceri prin competiția EY Entrepreneur Of The Year. Ne bucurăm că anul acesta au răspuns pozitiv în număr atât de mare provocării de a intra în competiție. Le urăm succes tuturor și considerăm participarea lor ca o recunoaștere a standardului ridicat al acestei competiții,” a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Procesul de jurizare va avea loc în două runde, pe 8 și 22 octombrie 2015. În urma acestuia, vor fi aleși câștigătorii celor trei titluri acordate în cadrul competiției: EY Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year și Social Entrepreneur Of The Year.

Premiile vor fi înmânate în cadrul unei gale în care EY România și invitații săi vor celebra antreprenoriatul și rezultatele remarcabile ale antreprenorilor români. Evenimentul va avea loc pe 12 noiembrie.

EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi strategia cu care îşi majorează afacerile, puterea de inovare, integritatea personală şi pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

Juriul care va decide câștigătorii din acest an ai competiției Entrepreneur Of The Year – România 2015 este alcătuit Mircea Tudor, Președinte MB Telecom, Marius Ștefan, CEO Autonom Rent a Car,
Mihai Marcu – Președinte Medlife, Cornel Marian – Managing Partner Oresa Ventures, membru al juriului și la prima ediție a competiției şi Omer Tetik – Director General Banca Transilvania.

“Numărul de firme create în România a crescut cu 9% în primele șapte luni ale acestui an, după trei ani de scădere a numărului de firme nou-înființate în perioada 2012 – 2014. Această evoluție poate fi explicată parțial prin creșterea sentimentului de încredere în economie, dar și prin creșterea vizibilității antreprenoriatului ca opțiune de carieră și a îmbunătățirii la nivelul societății a percepției față de antreprenori”, a afirmat Alexandru Lupea, Assurance Partner și Strategic Growth Markets Leader, EY România.

 

 

Citiți și despre: