Stiri: Companii

EY investește în tinerii absolvenți români

02.09.2015

Compania de consultanță EY raportează că a recrutat 101 absolvenți români în vara acestui an. EY este cel mai dorit angajator din domeniul consultanței la nivelul României, potrivit studiilor realizate de Catalyst și Trendence 2015.

Comparativ cu anul trecut EY a recrutat cu 20 la sută mai mulți tineri absolvenți în 2015, mai exact 101 în luna septembrie 2015. În total echipa EY numără în acest moment 655 de specialiști în domeniul consultanței. Conform datelor eliberate de companie circa 60 la sută dintre noii angajați vor face parte din departamentul de Audit financiar.

Restul de 40 la sută se vor alătura altor departamente precum Asistență fiscală și juridică, Asistență în tranzacții și Asistență în afaceri. În total, peste 1600 de studenți din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Oradea și-au manifestat interesul pentru a lucra la compania EY începând cu primăvara lui 2015.

Piaţa forţei de muncă din România ne pune în faţa unor provocări care în urmă cu 5-10 ani nu erau atât de vizibile. Spre exemplu, numărul studenţilor a scăzut de la an la an, ajungând acum la aproape jumătatea nivelului din 2008. Calibrarea programei academice la nevoile pieţei este foarte anevoioasă, iar ritmul de schimbare din economie şi din societate este tot mai rapid. Avem un capital uman excepţional în România care nu își atinge potenţialul din aceste motive. Avem tineri talentaţi care au nevoie de îndrumare şi sprijin pentru a dobândi abilităţile de care este acum nevoie pe piaţă – a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

EY consideră că își asumă un rol important în pregătirea unei noi generații de lideri în domeniul afacerilor prin angajarea unui număr mare de tineri absolvenți.

Noi ne-am asumat rolul de a pregăti o nouă generaţie de lideri de afaceri, prin oferirea a numeroase programe de dezvoltare şi formare şi a unor experienţe de muncă diverse, susținute de acces la resurse globale, echipe multinaţionale şi cele mai bune practici în domeniu – a adăugat Bogdan Ion.