Stiri: Economie

EY: România are nevoie de tinerii plecaţi în străinătate

23.12.2015

România are nevoie de tinerii plecaţi în străinătate, în condiţiile în care schimbările care au loc, nu doar în România, ci în întreaga lume necesită noi generaţii de lideri, de profesionişti care să transforme oportunităţile în valoare pentru comunităţi şi pentru societate în ansamblu, se arată într-o analiză realizată de Andreea Mihnea, Director HR, EY România.

„Mobilitatea fără precedent a forţei de muncă şi digitalizarea au aruncat companiile din întreaga lume într-un adevărat war for talent. Companiile din România încep să resimtă, la rândul lor, tot mai acut această tendinţă globală”, a explicat aceasta.

Conform ei, ţara noastră este recunoscută pentru capitalul uman valoros şi accesibil. Acesta este motivul pentru care numeroase companii au înființat aici centre de servicii pentru operaţiunile lor din întreaga lume.

În plus, un număr mare de români cu pregătire superioară au ales să plece din ţară pentru a-şi valorifica mai bine potenţialul.

„Complexitatea schimbărilor din ultimul deceniu pune o presiune din ce în ce mai mare pe oameni, iar companiile au nevoie de angajaţi tot mai bine pregătiţi, mai flexibili, mai deschişi la nou, şi mai creativi. Banii nici nu mai sunt uneori parte din această ecuaţie, pentru că este din ce în ce mai greu să atragi şi să păstrezi astfel de oameni în organizaţie.
În acest context, efortul pe care îl facem pentru a recruta cei mai talentaţi absolvenţi din România nu mai este suficient. De aceea, în ultimul an ne-am îndreptat atenţia către numeroşii români foarte bine pregătiţi care au plecat din ţară şi care poate s-ar întoarce dacă ar identifica oportunităţile potrivite”, a mai afirmat Andreea Mihnea.

În plus, conform specialistului, companiile multinaţionale care operează în România, cât şi cele locale, sunt foarte interesate să angajeze tineri profesionişti români, cu solide cunoştinţe aplicabile în business.