Stiri: Energie

EY România are un nou consultat în domeniul energiei

15.07.2014

EY România are un nou Partener în departamentul de Servicii de Consultanţă în Afaceri, Valeriu Binig preluând această funcţie. El este unul dintre cei mai importanţi specialişti în piaţa de energie din România, iar rolul lui va fi reprezentat de extinderea cotei de piaţă deţinută de firmă în această industrie, extinderea portofoliului de clienţi şi a gamei de servicii.

„Este un pas important în cariera mea şi doresc să contribui la modul remarcabil în care EY aduce valoare clienţilor săi din industria energetică. Experienţa pe care am acumulat-o până acum va contribui la serviciile de consultanţă în afaceri oferite de EY pe piaţa locală”, a spus Valeriu Binig.

Valeriu Binig deţine o experienţă de 27 de ani în sectorul energetic, ocupând în această perioadă diferite funcţii, de la cele de natură tehnică şi de cercetare, la cele academice sau de consultant în activităţi de fuziuni şi achiziţii şi de atragere de finanţări.

De asemenea, el a activat ca inginer responsabil cu partea operaţională într-o centrală electrică, ca proiectant, cercetător, lector, coordonator al programelor Phare multi-ţări în domeniul energiei, coordonator de programe în cadrul Delegaţiei Comisiei Europene, manager de vârf şi administrator al companiei naţionale de electricitate, administrator şi consultant pe investiţii bancare/servicii de consultanţă financiară în sectorul energiei.

“Strategia noastră este aceea de a continua să ne consolidăm poziţia de lider de piaţă din industria de energie şi de petrol şi gaze din România. Implicarea lui Valeriu în echipa de asistenţă în afaceri va contribui în mod sigur la realizarea acestui obiectiv. Credem că atât jucătorii din piaţă, cât şi organismele de reglementare ale industriei vor beneficia de combinaţia unică pe care o aduce expertiza echipei noastre locale, cunoştinţele disponibile în centrele globale de excelenţă ale EY, precum şi la nivelul reţelei noastre de profesionişti cu experienţe multi-disciplinare”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

În plus, Valeriu Binig a fost implicat ca manager de proiect adjunct pentru privatizarea celor trei complexe energetice de la Turceni, Rovinari şi Craiova, lider de proiect pentru privatizarea companiilor regionale de distribuţie şi furnizare de energie Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord, manager în privatizarea Distrigaz Sud, lider al echipei tehnice în asistenţa pentru IPO Transgaz, manager de proiect adjunct pentru asistenţa în atragerea investitorilor privaţi în proiectul CHEAP Tarniţa-Lăpuşteşti.

“Remarcăm o nevoie din ce în ce mai mare pentru servicii de consultanţă specializate în rândul clienţilor noştri, în principal datorită creşterii nivelului de sofisticare al pieţei noastre. Clienţii noştri din industria energetică vor să aibă un consultant capabil de a deveni un partener pe termen lung pentru implementarea iniţiativelor de transfornare a business-ului, nu doar unul care să elaboreze noi soluţii. În acest context, Valeriu va contribui la integrarea dintre practica locală, ce creşte rapid, şi expertiza noastră unică din plan internaţional”, spune Saulius Adomaitis, Partener, Head of CSE Advisory Markets şi lider al departamentului de servicii de consultanţă în afaceri, EY România.