Stiri: Companii

EY România are un nou lider al departamentului de audit

05.07.2017

Alexandru Lupea a preluat conducerea departamentului de audit al EY România, începând cu luna iulie, el fiind unul dintre cei mai experimentați auditori din ţara noastră. Noul lider al departamentului de audit și-a început cariera la EY – în 2012, ca partener în departamentul de audit. În același an, a coordonat birourile regionale ale EY România iar, în 2014, a devenit Growth Markets Leader, aducând o contribuție esențială în dezvoltarea platformelor strategice pentru antreprenori.

“Din noua mea poziție, îmi propun să cresc business-ul într-un mod sustenabil, ceea ce nu va fi ușor dat fiind contextul actual al pieței serviciilor profesionale – competiția intensă între firme, dar și competiția acerbă pentru resurse umane de calitate. Dar sunt convins că ne vom continua creșterea accelerată din ultimii ani și vom rămâne și în viitor lideri în privința calității serviciilor de audit din România,” declară Alexandru Lupea.

Acesta deţine două diplome de licenţă (de la Universitatea Politehnică din București și de la ASE), un executive MBA și o diplomă de la ACCA UK (Association of Chartered Certified Accountants). Este membru al Camerei auditorilor financiari din România și al CECCAR (Corpul experților contabili și contabililor autorizați din România).

“Numirea lui Alexandru Lupea este rezultatul unei cariere excepționale, de peste 20 de ani, în audit. Din poziția de Growth Markets Leader, a susținut dezvoltarea antreprenoriatului românesc prin diversele programe ale EY, printre care World Entrepreneur Of The Year, Family Business, Accelerating Entrepreneurs. Sunt convins că expertiza și pasiunea lui Andi vor fi o sursă de inspirație pentru echipa pe care o conduce,” spune Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România.