Stiri: Economie

EY se alătură iniţiativei Alliance for YOUth

03.07.2014

EY aderă la iniţiativa europeană Alliance for YOUth, compania anunţând că are în plan să ofere, până în anul 2020, tinerilor care îşi caută un job, 55.000 de locuri în sesiuni de training şi 35.000 de poziţii în programe de internship la nivelul întregii Europe.

De asemenea, EY devine şi semnatar al Alianţei Europene pentru Ucenicii, iniţiativă a Comisiei Europene care promovează programele de formare profesională şi stagiile de ucenicie.

Alliance for YOUth este o iniţiativă prin care marile companii îşi propun să combată nivelul ridicat al şomajului în rândul tinerilor din diferite zone ale Europei, ceremonia de lansare având loc recent la Lisabona.

La eveniment a participat preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, alături de lideri de top din companii membre ale alianţei, inclusiv Nestlé, fondatorul Alliance for YOUth.

“Acest proiect demonstrează colaborarea în identificarea unor soluţii viabile în privinţa problemei şomajului în rândul tinerilor, una dintre cele mai dificile provocări economice şi sociale cu care ne confruntăm în prezent. Membrii Alliance for YOUth vor stabili programe pentru a îmbunătăţi aptitudinile, încrederea şi perspectivele tinerilor de pe piaţa muncii”, a declarat  Mark Otty, EY EMEIA Managing Partner.