Stiri: Companii

Programul Curatam Romania

AFV Beltrame Group, investiţie de 300 milioane de euro în România

07.07.2021

Fabrică AFV Beltrame Group România. Unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa investeşte 300 milioane euro pentru a construi în România o fabrică eco-inteligentă de oţel-beton şi sârmă laminată.

Fabrică AFV Beltrame Group România. Un proiect greenfield

Acesta va fi primul proiect greenfield din Europa din ultimele decenii în producţia de oţel şi va stabili un nou standard pentru industria siderurgică privind reducerea emisiilor poluante. Unitatea de producţie va include o oţelărie şi un laminor, dar şi un parc fotovoltaic cu o capacitate de 100 MW. În prezent compania are în vedere mai multe locaţii pentru construcţia acesteia.

Fabrica eco-inteligentă va avea cel mai scăzut nivel al emisiilor generate de o unitate de producţie a oţelului la nivel mondial, atât în ce priveṣte gazele cu efect de seră, cât ṣi pulberile în suspensie (praf). De asemenea, consumul de apă va fi unul minim, prin tratare ṣi recirculare, asigurând cel mai înalt nivel de economie circulară.

Noua tehnologie inovatoare, gândită şi dezvoltată în ultimii doi ani, are potenţialul de a situa România în fruntea inovaţiei în sectorul siderurgic.

Fabrică AFV Beltrame Group România. Capacitate de producţie

Combinatul va avea o capacitate de producţie de aproximativ 600.000 tone/an de oţel – beton şi sârmă laminată.

Investiţia grupului Beltrame va contribui la crearea a aproximativ 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum şi la aproape 1.000 de locuri de muncă indirecte, dintre care cel puţin 800 în faza de construcţie ṣi circa 150 în faza de producţie.

Ce spune conducerea companiei?

„Provocarea industriei siderurgice este să se alinieze obiectivelor de mediu stabilite prin Pactul Verde European, cu toate că targetul de emisii zero sau, altfel spus, producerea de ‘oţel verde’ este imposibil de atins cu tehnologia existentă. Cred că astăzi greenwashing-ul este un fenomen foarte comun, care conduce la exagerarea termenilor ‘verde’ şi ‘emisii zero’. Proiectul dezvoltat de Beltrame Group va stabili un progres fără precedent în sectorul siderurgic datorită proiectării şi tehnologiilor inovatoare prevăzute, care fac posibilă reducerea la minimum a emisiilor poluante generate în activitatea de producţie. Este un proiect în care am investit multă muncă, dedicare şi timp, iar prin această investiţie, grupul îşi demonstrează angajamentul faţă de atingerea ţintelor de mediu şi de valorificarea resursele locale”, a declarat Carlo Beltrame, country manager AFV Beltrame în Franţa şi România, Group Business Development.

Citeşte şi ASEVI deschide o nouă fabrică în România