Fabrica Arctic Gaesti

Arctic închide temporar fabrica de la Găești din cauza coronavirusului

18.05.2020

Fabrica Arctic Gaeşti. În calitate de lider al pieței de electrocasnice din România și de unul dintre cei mai importanți susținători ai economiei locale, cu aproximativ 4.000 de angajați, compania Arctic prioritizează sănătatea și siguranța acestora, a partenerilor de afaceri și a consumatorilor.

Fabrica Arctic Gaeşti. 66 de cazuri de coronavirus

La fabrica companiei din Găești s-au confirmat 66 de cazuri de Covid-19. Acest lucru a fost posibil în urma unei proceduri de testare inițiată de Arctic, după primul caz raportat pe data de 7 mai.

În acest context, Arctic a luat decizia de a închide fabrica, cu efect imediat. Toți cei confirmați pozitiv sunt asimptomatici și sunt spitalizați.

Reînceperea producţiei

Liniile de lăzi frigorifice vor începe producția pe data de 2 iunie. De asemenea, liniile de frigidere îşi vor reîncepe activitatea pe data de 25 mai.

Între timp, fabrica va trece printr-un program intens de dezinfecție.

Fabrica Arctic Gaeşti. Şomaj tehnic

Toți angajații fabricii vor intra în șomaj tehnic pentru întreaga perioadă în care liniile de producție rămân închise. Diferența până la salariul net corespunzător fiecărei poziții va fi acoperită de Arctic.

Salariaţii care au intrat în contact cu persoanele afectate au fost informați și sunt în prezent în autoizolare pentru a reduce răspândirea virusului. Arctic continuă să monitorizeze situația și evoluția cazurilor confirmate. Compania respectă toate recomandările oficiale făcute de autoritățile locale de sănătate din România.

Fabrica Arctic Gaeşti. Ce spune conducerea companiei?

“În calitate de jucător major al pieței de electrocasnice, sănătatea este prioritatea noastră principală și aplicăm cu cea mai mare responsabilitate toate măsurile de prevenție. Depunem în permanență toate eforturile pentru a depăși această perioadă plină de provocări cu întreruperi minime ale producției și serviciilor, pentru a răspunde nevoilor societății și asigurând în același timp sănătatea tuturor angajaților, a partenerilor de afaceri, a consumatorilor și a comunităților locale. Am inițiat proactiv testarea ca o măsură suplimentară de siguranță la cele deja existente în toate facilitățile noastre. Punem în aplicare o serie de măsuri stricte și proactive, așa cum rezultă și din inspecțiile sanitare întreprinse și lucrăm în strânsă cooperare cu autoritățile sanitare locale și centrale, pentru a preveni răspândirea virusului și a proteja sănătatea angajaților noștri. Rămânem aproape și oferim tot sprijinul nostru tuturor celor afectați și familiilor lor”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Măsurile aplicate

Arctic a pus în aplicare un plan temeinic de pregătire și de acțiune pentru a asigura măsuri de prevenție:

• Angajații au primit toate echipamentele de protecție necesare în lupta împotriva răspândirii Covid-19, în conformitate cu protocolul pandemic al companiei și recomandările autorităților.

• Compania a intensificat măsurile de curățenie și igienă, precum și frecvența igienizării în timpul zilei, inclusiv igienizarea suplimentară a suprafețelor des utilizate.

• Kituri de igienă au fost instalate în toate punctele de trafic și spațiile de facilități, în timp ce toate zonele comune ale clădirilor și instalațiile sunt în permanență dezinfectate, inclusiv autobuzele utilizate pentru transportul angajaților.

• În fabrici au fost puse covoare dezinfectante la porțile de acces, precum și camere termice pentru verificarea temperaturii.

• La depozitul de la fabrica din Găești au fost montate dispozitive de curățare pentru camioanele care vin din zone cu risc ridicat.

Fabrica Arctic Gaeşti. Donaţii

În plus, față de aplicarea planului de prevenție, menit să protejeze sănătatea și siguranța angajaților, Arctic a venit și în sprijinul celor din prima linie a luptei împotriva Covid-19, prin donarea a peste 1.300 de electrocasnice. Donaţiile au valoare de peste 1,4 milioane de lei. Acestea au ajuns la peste 90 de spitale și unități medicale din România.

Citeşte şi Care sunt motivele pentru care putem să ne deplasăm în afara localităţii începând de astăzi? Declaraţie pe proprie răspundere