Stiri: Companii

Fabrica Bosch din Cluj va fi inaugurată pe 9 mai

26.02.2014

Noua unitate de producţie din Cluj a companiei Bosch va fi inaugurată pe data de 9 mai. Compania a anunţat astăzi într-un comunicat de presă că în ultima parte a anului 2013 a început să testeze şi să livreze primele produse fabricate la noua sa fabrică și că urmează inaugurarea în data menționată mai sus.

În 2013, Bosch a angajat aproximativ 325 de persoane atât pentru activităţile de producţie, cât şi pentru cele de cercetare şi dezvoltare, concernul german continuând şi în acest an procesul de angajare din Cluj.

Per total, compania a investit suma de 77 de milioane de euro la Cluj, noul centru de cercetare şi producţie ocupând o suprafaţă totală de circa 38.000 metri pătraţi.

Din punct de vedere organizaţional, noul centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii.

Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

„Până la începutul anului 2014, 325 de angajaţi şi-au desfăşurat activitatea în domeniul producţiei şi cercetării în cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă, iar Bosch plănuieşte să continue procesul de recrutare“, au afirmat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă. 

La începutul acestui an, numărul total de angajaţi ai Bosch în România era de aproximativ 2.000 de persoane.