Slide

Stiri: Companii

Fabrica de Lapte Olympus împlineşte cinci ani

08.11.2016

Producătorul de lactate Olympus aniversează cinci ani de la inaugurarea Fabricii de Lapte de la Hălchiu, județul Brașov. Pe data de 5 noiembrie 2011 a fost deschisă cea mai mare fabrică de lactate din ţara noastră, unitate dotată cu cea mai avansată tehnologie. De-a lungul timpului, fabrica a trecut printr-un proces constant de extindere, atât în ceea ce privește producția, cât și exporturile.

Construcția unităţii de producţie de la Hălchiu s-a finalizat în anul 2011 cu o investiție greenfield estimată la peste 55 de milioane de euro.

Fabrica a pornit producţia cu un număr de 90 de angajaţi şi cu o capacitatea de recepție a laptelui de până la 40.000 de litri/oră, direcționate la acel moment către 11 linii de producție.

La cinci ani de la deschidere, Fabrica Olympus de la Hălchiu funcționează la 60% din capacitatea totală, reprezentând una dintre cele mai dezvoltate fabrici de produse lactate din Europa, pe un trend ascendent.

La ora actuală, fabrica are aproximativ 350 de angajați, ca urmare a dezvoltării locale și a cerinței pe piața lactatelor și se întinde pe o suprafața funcțională de 32.500 mp. În cei cinci ani de activitate, au fost deschise noi linii de producție pentru diferite game de produse, cea mai importantă rămânând linia de biogaz. De-a lungul timpului, s-au investit în jur de 100.000.000 de euro în linii de producție, pasteurizare, logistică, depozitare, fabrica dezvoltându-se constant.

„Suntem extrem de bucuroși că aniversăm această cifra pe piața din România și încrezători în evoluția fabricii și a mărcii Olympus pe viitor. Credem în potențialul acestei piețe și urmărim îndeaproape o nevoie a consumatorului pe care ne dorim să o satisfacem prin noi produse și investiții constante în calitate. Consider că am reușit să creștem foarte frumos în acești cinci ani și văd Fabrica de Lapte ca pe o familie fericită și unită. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături până acum, parteneri, furnizori, angajați, dar și consumatorilor”, a declarat Ilias Pliatsikas, director general Olympus România.