Stiri: Companii

Fabrica de masini de spalat Artic

Fabrica de mașini de spălat Artic de la Ulmi a primit certificarea LEED Platinum

10.12.2019

Fabrica Arctic de mașini de spălat rufe este singura fabrică din România certificată LEED Platinum. Este vorba de cea mai înaltă distincție pe care o poate primi o astfel de unitate de producție. Așadar, Singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica Arctic de mașini de spălat rufe din Ulmi a primit certificatul LEED Platinum, o recunoaștere a meritelor din domeniul producției sustenabile.

Unitatea de producție din Ulmi este singura unitate de producție din România care deține LEED Platinum.

Fabrica de mașini de spălat Artic. 60 de criterii

Procesul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) a fost demarat încă de la începutul acestui an, pe durata căruia au fost analizate peste 60 de criterii de către organizația U.S. Green Building Council.

Fabrica de mașini de spălat Artic. Ce spune conducerea companiei?

„Încă din momentul în care fabrica de mașini de spălat rufe de la Ulmi era numai un plan ambițios, ne-am propus să construim nu numai o unitate Industry 4.0, eficientă din punct de vedere al producției, dar și una care să reflecte angajamentul nostru de a contribui și conduce către un viitor mai bun. Facem parte dintr-un grup care s-a angajat să construiască brand-uri care au un țel și depunem toate eforturile pentru a ne diferenția prin produse și tehnologii care susțin sustenabilitatea, concentrându-ne pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare. Certificarea LEED Platinum, pe care suntem mândri să o primim, este o încununare a tuturor eforturilor noastre”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Fabrica de mașini de spălat Artic. Inovații tehnologice

Fabrica de la Ulmi cuprinde cele mai noi inovații tehnologice. Unitatea a fost construită în doar 17 luni, pe o suprafață de peste 700.000 mp. În plus, fabrica contribuie la combaterea schimbărilor climatice. A fost concepută pentru a proteja flora și fauna prin crearea de noi habitate pentru păsări și alte specii de animale.

Fabrica este, de asemenea, echipată cu zone verzi, în exterior și în interior, pentru o calitate mai bună a aerului.

Fabrica de mașini de spălat Artic. Energie regenerabilă

Până la 28% din energia consumată în procesul de producție este reprezentată de energie regenerabilă. În plus, deșeurile de plastic, metal, lemn și carton sunt colectate separat.

Emisii de CO2 reduse

Emisiile anuale de CO2 sunt reduse cu 363 tone cu ajutorul unui sistem fotovoltaic ce produce 1 milion kWh pe an. Energia verde produsă anual este echivalentă cu consumul de energie electrică pentru o perioadă de un an de către 350 de gospodării.

În fiecare an, este reciclată o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării. Folosind cele mai moderne sisteme de tratare a apelor reziduale și de colectare a apei pluviale, apa folosită în timpul procesului de producție este reciclată și reutilizată în proporție de aproape 100%.

Fabrica de mașini de spălat Artic. O investiție de 150 milioane de euro

Fabrica de la Ulmi a fost construită în urma unei investiții de peste 150 de milioane de euro. Aceasta este prima fabrică Industry 4.0 atât pentru Arctic, cât și pentru Grupul Arçelik.

Grupul este prezent în 146 de țări, având 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări și 12 mărci.

Citește și Modernizarea Gării de Nord. Anunțul făcut de CFR