Stiri: Companii

Fabrica de ulei Mândra din Bârlad

Fabrica de ulei Mândra din Bârlad, cumpărată cu 1,8 milioane euro

03.11.2023

Fabrica de ulei Mândra din Bârlad. CITR a anunțat că a tranzacționat, în urma unei licitații, activele agroindustriale care compun fabrica de ulei Mândra în valoare de 8.960.000 milioane lei (aproximativ 1.8 milioane euro). Pachetul de active, vândut de CITR din rolul de administrator judiciar, al Mândra SA, societate aflată în reorganizare, include Fabrica de Ulei Mândra și bunurile imobile și mobile aferente.

Ce spun reprezentanții CITR?

„Tranzacționarea fabricii Mândra este un pas important și, totodată, o continuare a eforturilor noastre de a găsi investitori cu o viziune amplă asupra viitorului business-urilor din România, care își doresc să pună în valoare activele achiziționate, cu scopul de a genera mai departe, valoare în economie. Fabrica de ulei aflată în patrimoniul Mândra SA, un punct foarte important pe harta agroindustrială a României, a avut un rol istoric semnificativ în prelucrarea și distribuirea produselor agricole și a derivatelor agroalimentare. Potențialul activelor vândute nu este însă limitat la dezvoltarea industriei agricole, ci oferă multiple alte posibilități de transformare, extindere sau utilizare a spațiului pentru domenii noi, variate”, declară Florin Constantin, Partener CITR.

Fabrica de ulei Mândra din Bârlad. Activele companiei

Activul vândut, compus din teren în suprafață de 21.317 mp, clădiri, anexe imobiliare, utilaje, echipamente și linii tehnologice aferente fabricii oferă posibilitatea de utilizare în domeniul procesării uleiului, precum și în alte scopuri industriale sau chiar dezvoltarea de proiecte imobiliare comerciale, de retail, rezidențiale sau mixte.

Fabrica de Ulei Mândra se află într-o zonă ușor accesibilă a județului Vaslui, în proximitatea surselor de materie primă situate în Vaslui, Iași, Botoșani, Suceava, Neamț și Bacău, precum și Republica Moldova, o poziție cheie din punct de vedere logistic.

Vânzarea pachetului de active a fost realizată prin licitație publică la o valoare de piață de peste 90%, după ce companii importante din industrie și agribusiness la nivel local și național au manifestat interes și au luat parte la licitație.

Citește și Cea mai mare fabrică de procesare a lânii din Europa va fi construită în județul Olt