Slide

Stiri: Logistica

Fabrica Nokian Tyres Romania

Fabrica Nokian Tyres Romania a produs prima anvelopă

03.07.2024

Fabrica Nokian Tyres Romania. Noua fabrică de anvelope pentru autoturisme a Nokian Tyres construită la Oradea, România a produs prima sa anvelopă pe 1 iulie. Jalonul a fost atins conform planificării, iar proiectul de construcție evoluează în limitele bugetului și pe baza programului pentru producția de anvelope comerciale care va începe la începutul anului 2025. Lansarea construcției fabricii a fost sărbătorită în mai 2023.

Recrutarea noilor angajați Nokian Tyres pentru fabrica din România a început anul trecut și în perioada 2023 și 2024 Nokian Tyres a recrutat angajați atât pentru producție, cât și pentru birouri. Echipa puternică de lansare formată din 60 de membri implicată în demararea producției a fost instruită la fabrica Nokian Tyres din Finlanda în timpul primăverii. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

”Procesele funcționează conform planificării”

„Cu prima anvelopă, am reușit să testăm capacitățile de producție ale noii fabrici, iar procesele funcționează conform planificării. De asemenea, am reușit instruirea noilor membri ai echipei Nokian Tyres pentru a produce anvelope premium în același mod lipsit de compromisuri ca și în alte fabrici ale noastre. Datorită eforturilor susținute ale întregii echipe, sărbătorim acum producția primei anvelope Nokian Tyres fabricate în România”, declară Adrian Kaczmarczyk, SVP, Excelență operațională la Nokian Tyres.

Fabrica Nokian Tyres Romania. Capacitatea de producție

Capacitatea anuală a Nokian Tyres România va fi de 6 milioane de anvelope după ce fabrica devine complet operațională, cu potențial de extindere în viitor, iar suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 m2. Investiția este estimată la aproximativ 650 de milioane EUR. Anvelopele produse în fabrica din România vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală și aceasta este amplasată strategic în apropierea clienților din acea zonă.

Nokian Tyres Snowproof 2

Prima anvelopă produsă în fabrica din România este anvelopa de iarnă fără cuie Nokian Tyres Snowproof 2, concepută pentru autoturismele din Europa Centrală. Cu produsul de iarnă premium, compania sărbătorește a 90-a aniversare a uneia dintre inovațiile sale de top, anvelopa de iarnă, și lunga sa tradiție de a face lumea mai sigură.

„Nokian Tyrs a inventat anvelopa de iarnă în 1934. Este o coincidență fericită că 90 de ani mai târziu comemorăm această ocazie prin fabricarea unuia dintre produsele noastre de iarnă emblematice în cea mai nouă fabrică a noastră. Scopul nostru este de a face lumea mai sigură prin reinventarea anvelopelor și a modului în care sunt făcute, de fiecare dată mai bine. Exact acesta este lucrul pe care l-am făcut, anvelopă după anvelopă, și suntem hotărâți să îl facem cu noua fabrică din România”, declară Adrian Kaczmarczyk.

Prima fabrică de anvelope cu emisii de CO2 zero

Când va fi gata, fabrica Nokian Tyres Romania va face istorie, fiind prima fabrică de anvelope cu emisii de CO2 zero. Aceasta va fi un etalon cu o abordare holistică a sustenabilității, inclusiv utilizarea exclusivă a surselor de energie fără CO2 și a proceselor eficiente energetic și puternic automatizate. În plus, fabrica vizează același standard zero deșeuri la groapa de gunoi provenite din producție ca și la celelalte fabrici din Finlanda și din S.U.A.

Citește și Guvernul anunță modificări pentru sistemele e-Transport, e-TVA și e-Factura