Stiri: Companii

Fabrica Norsk Hydro

Norsk Hydro ASA a vândut fabrica din România

28.02.2020

Fabrica Norsk Hydro. DLA Piper România a asistat grupul norvegian Norsk Hydro ASA, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu, în vȃnzarea fabricii sale de profile din aluminiu extrudat din România, Hydro Extrusion SRL. Unitatea a fost preluată de către un alt jucător important al sectorului, Hammerer Aluminum Industries GmbH.

Fabrica Norsk Hydro. Aprobări

Tranzacția a fost finalizată recent. Acest lucru s-a realizat în urma emiterii aprobărilor de către autoritățile competente.

Echipa de avocaţi DLA Piper a fost implicată pe toată durată acestui proiect care a necesitat aproape jumătate de an pentru a fi finalizat, în condiţiile în care cele două părţi implicate în tranzacţie au fost nevoite să negocieze un set extins de clauze.

Fabrica Norsk Hydro. Serviciile DLA Piper

Serviciile oferite de către DLA Piper în această tranzacție au constat în principal în:

  • furnizarea de informaţii pentru procesul de due dilligence
  • structurarea termenilor tranzacției
  • redactarea documentelor
  • asistența în timpul negocierilor acordului de transfer de proprietate
  • demersurile necesare pentru obținerea aprobării autorităților de concurență

Întregul proces a necesitat o abordare multidisciplinară care a implicat practicile de Corporate M&A, Intellectual Property și Competition ale biroului local din București al DLA Piper, cu asistenţă din partea practicii de Competition a biroului DLA Piper Budapesta.

Fabrica Norsk Hydro. O tranzacție complexă

Tranzacția a fost complexă și a acoperit mai multe jurisdicții, precum Marea Britanie și România în ceea ce privește documentele de tranzacție, și România, Ungaria, Germania și Austria cu privire la aprobările de concurență relevante. Aceasta reprezintă una dintre cele mai mari tranzacții finalizate până în prezent în anul 2020.

„Ne bucurăm că am asistat Hydro în cadrul acestei tranzacții care a început undeva în luna august a anului trecut, o lună tradițională de vacanţă în Europa, și care se încheie după sărbătorile de iarnă. Părțile au avut o abordare pragmatică, dar au lucrat eficient în vederea finalizării cu succes a tranzacţiei și suntem mândri că am contribuit la reuşita acestui proiect. Felicitări atât echipelor Hydro, cât și echipei H.A.I. pentru o tranzacție gestionată impecabil!” a declarat Marian Dinu, Country Managing Partner, DLA Piper România.

Ce spune conducerea Norsk Hydro?

De asemenea, Henning Flaig, vicepreședinte M&A al Norsk Hydro, a comentat: „Suntem cu adevărat mulțumiți de modul în care lucrurile au evoluat spre această finalizare cu succes a tranzacţiei. Experiența noastră cu echipa DLA Piper până în prezent a fost foarte bună, iar implicarea lor a fost benefică pentru compania noastră. Întotdeauna pragmatici și dornici să finalizeze tranzacția în cei mai buni termeni, avocații DLA Piper au acordat o atenție deosebită celor mai mici detalii și au făcut cu adevărat diferența în acest proiect ”.

Echipa DLA Piper a fost coordonată de către Marian Dinu (Country Managing Partner), alături de:

Jonathan Clarke (Legal Director, Corporate, Marea Britanie)

Alina Lăcătuș (Partner, Corporate)

Cristina Bucur (Counsel, Corporate)

Péter Virág (Senior Associate, Litigation, DLA Piper Ungaria)

Ciprian Frandeș (Associate, Corporate)

Citește și Rezultate Rompetrol Rafinare 2019: Anunțul făcut de companie