Stiri: Constructii

Rezultate TeraPlast 2021.

TeraPlast va construi o nouă fabrică. Câte persoane va angaja compania?

17.11.2020

Fabrică nouă TeraPlast. Cel mai mare producător român de materiale de construcţii va construi o nouă fabrică în cadrul Parcului Industrial TeraPlast din Sărăţel, judeţul Bistriţa-Năsăud. Proiectul pentru noua unitate de producţie are o valoare totală de 9,8 milioane de euro. Produsele fabricate în noua unitate sunt destinate reţelelor de apă, irigaţii şi gaz.

Fabrică nouă TeraPlast. 80 de locuri de muncă

Implementarea proiectului va fi finalizată în februarie 2022 şi va crea 80 de locuri de muncă noi.

Investiţia include atât realizarea de construcţii noi, cât şi cumpărarea de echipamente de mare productivitate. Pentru realizarea investiţiei, TeraPlast a depus un proiect în cadrul schemei de ajutor de stat.

Ce spune conducerea TeraPlast?

„Divizia de mase plastice a înregistrat rezultate record în 2020. Estimăm, pentru 2020, un profit net de 9 milioane de euro, de patru ori mai mare decât cel din 2019, în contextul unei cifre de afaceri de 94 milioane de euro. Creşterea capitalizării bursiere reflectă această evoluţie. În total, proiectele depuse în cadrul schemei de ajutor de stat se ridică la 32 milioane de euro şi la maturitate vor genera o EBITDA de 8,6 milioane de euro. Dorim ca prin aceste proiecte să compensăm în mare măsură vânzarea diviziei Steel, care a contribuit anul trecut cu 11 milioane de euro la EBITDA consolidată a grupului. Producem în România şi ne aducem contribuţia la echilibrarea balanţei comerciale, care în 2019 a fost de 17,28 miliarde de euro. Vom crea noi locuri de muncă şi vom răspunde mai bine cererii din piaţă”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Fabrică nouă TeraPlast. Produse pentru linia de business Instalaţii

În noua unitate de producţie vor fi fabricate produse din polietilenă pentru linia de business Instalaţii.

Căminele de inspecţie şi de vizitare care vor fi produse în noua fabrică asigură accesul pentru verificarea şi monitorizarea reţelelor de canalizare îngropate pentru ape menajere, ape pluviale sau drenaj. Căminele TeraPlast pot fi folosite în reţelele de canalizare din domeniul industrial, rezidenţial şi chiar agricol. Ţevile din polietilenă se adresează reţelelor de transport şi distribuţie pentru:

  • apă potabilă
  • apă de uz general
  • gaze naturale
  • telecomunicaţii
  • canalizări sub presiune
  • irigaţii

Proiectul a fost depus în cadrul schemei de ajutor de stat sub numele „Înfiinţare unitate nouă de producţie pentru TeraPlast SA”.

Citeşte şi Kaufland România, veste bună pentru angajaţi. Vor primi vouchere cadou în valoare de 1 milion de euro!