Fabrica Saint-Gobain Turda

Saint-Gobain investeşte 45 de milioane de euro într-o nouă fabrică

08.04.2021

Fabrică Saint-Gobain Turda. Grupul francez Saint-Gobain a anunţat că va construi a doua linie de producţie a plăcilor de gips-carton la Turda, România, investiţie de 45 de milioane euro. Este vorba de două linii de producţie a plăcilor de gips-carton ale companiei.

Fabrică Saint-Gobain Turda. Creşterea capacităţii de producţie

Această investiţie, de aproximativ 45 de milioane euro, vizează creşterea considerabilă a capacităţii de producţie a plăcilor din gips-carton pentru a satisface nevoile în creştere ale pieţei din România şi din ţările Europei Centrale şi de Est, dar şi pentru consolidarea poziţiei de lider a Grupului Saint-Gobain pe pieţele de construcţii uşoare.

Noua linie de producţie va fi dată în funcţiune în aprilie 2023.

În ţara noastră, Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi oferă o gamă largă de soluţii şi sisteme, cu 22 de linii de producţie pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă şi bazaltică, mortare, sticlă pentru construcţii, vitraje auto şi abrazivi în 12 situri industriale.

Fabrică Saint-Gobain Turda. Sustenabilitate

”La Saint-Gobain ne-am asumat misiunea de a susţine comunitatea din care facem parte, astfel că, prin această investiţie, ne reafirmăm angajamentul pentru partenerii şi clienţii noştri din România şi regiunea Europei de Est. Suntem o companie internaţională, dar şi multi-locală, pe deplin integrată în pieţele în care activăm pentru a le susţine vitalitatea economică şi a contribui la construirea unei lumi mai echitabile şi mai durabile, deschise şi antrenante. Pentru Saint-Gobain, a produce local înseamnă a produce sustenabil, iar noua investiţie, cât şi investiţiile anterioare realizate în România, contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluţiilor oferite ce ajută la îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor, cât şi prin reducerea transportului din alte ţări, ceea ce susţine obiectivul nostru de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050”, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO, Grupul Saint-Gobain în România.

Fabrică Saint-Gobain Turda. Produse

În România, Saint-Gobain furnizează produse şi soluţii din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber.

Compania deţine aproximativ 1.800 de angajaţi în 12 situri industriale situate în localităţile următoare:

  • Brăneşti
  • Călăraşi
  • Ploieşti
  • Satu-Mare
  • Turda
  • Suceava
  • Vălenii de Munte

Citeşte şi Grupul Saint-Gobain, lider mondial pe piața de habitat