Fabrica Solina Romania

Solina România începe reconstrucția fabricii din țara noastră

03.02.2020

Fabrică Solina România. La un an de la incendiul devastator care a distrus cea mai mare fabrică de condimente și ingrediente alimentare din Sud-Estul Europei, Solina România a anunțat finalizarea conceptului noii fabrici. De asemenea, compania a obținut certificatul de urbanism pentru construcția acesteia. În acest context, lucrările vor începe în primăvara acestui an.

De asemenea, board-ul grupului a aprobat bugetul de investiții pentru construcția fabricii.

Fabrică Solina România. Privind spre viitor

Echipa Solina România a creat conceptul noii fabrici cu gândul la provocările clienților săi privind spre viitorul industriei alimentare și ținând cont de schimbările comportamentului consumatorilor și trendurilor pieței.

Construcția se va realiza pe vechiul amplasament. Unitatea de producția va ocupa același perimetru.

Fabrică Solina România. Cercetare – dezvoltare

”Se spune că ”ceea ce nu te doboară, te face mai puternic”, de aceea, ne vom concentra și mai mult atenția asupra procesului de cercetare-dezvoltare, pentru a reuși să fim mereu cu un pas înaintea schimbării, propunându-le clienților noștri soluții inovative și relevante pentru business-urile lor de succes”, a afirmat Ciprian Grădinariu, Director General Solina Eastern Europe.

Fabrică Solina România. Provocări

Noile concepte ale grupului Solina se adresează celor trei provocări esențiale din acest domeniu:

 • soluții prietenoase cu mediul înconjurător, care să răspundă dorinței consumatorilor de a experimenta gusturi noi
 • soluții sănătoase
 • soluții generatoare de satisfacție

Încrederea și prosperitatea sunt, de asemenea, motorul care alimentează munca neobosită a fiecărui angajat, făcând posibilă continuitatea business-ului.

Fabrică Solina România. Ce spune conducerea companiei?

”Echipa dedicată, alături de vasta experiență în domeniul industriei alimentare, condimentată cu pasiunea pentru savoare, stau la baza activității de procesare și comercializare a ingredientelor alimentare. Astăzi, echipa Solina, în formulă completă, își derulează activitatea în România, fiind devotată ideii renașterii companiei. Pas cu pas, încrederea s-a transformat în certitudine, iar fabrica temporară amplasată în Alba Iulia, laboratoarele, stația pilot și spațiile de birouri au prins contur, devenind complet funcționale la finele lunii Iulie 2019.  Fabrica temporară din Alba Iulia este acreditată conform standardelor de calitate și de siguranță a alimentului, standard FSSC 22000”, a mai spus Ciprian Grădinariu.

Câteva gânduri ale unor colegi din echipa Solina România, despre povestea de succes a companiei:

 • ”Suntem aici, suntem mai uniți, suntem o echipă puternică.”
 • ”Anul 2019 a fost incredibil…a fost anul în care îngenunchiați, a trebuit să ne ridicăm repede.”
 • ”În 2019 am pierdut multe, dar nu ne-am pierdut identitatea și valorile, iar asta e sămânța din care o să renaștem.”
 • ”Am muncit, am reînvățat să lucrăm în echipă și absolut tot ce am făcut, am făcut cu drag pentru companie și pentru tot ceea ce ne dorim să redevenim.”
 • ”Am avut un început de an dificil, dar cu toate acestea am reușit să ne menținem echipa și să trecem peste provocări.”
 • ”Anul 2019 a însemnat cunoaștere, redescoperire, prietenie și, mai presus de toate, colegialitate.”
 • ”Din punct de vedere personal am avut un an incredibil și neașteptat, am traversat o perioadă foarte complicată…M-am concentrat și mă concentrez în continuare pe aspectele pozitive ale evenimentului care ne-a marcat evoluția.”
 • ”Pentru mine oamenii au fost în centrul atenției și mă bucur că avem o echipă extraordinară și că am reușit să rămânem împreună pentru a continua să facem performanță și să rescriem povestea Solina România în cel mai frumos mod.

Fabrică Solina România. O lecție de business

Experiența Solina Romania reprezintă o lecție de business pentru întreaga industrie, pentru mediul de afaceri, dar și pentru comunitate, atât în plan național, precum și internațional.

Pe data de 2 februarie 2019 fabrica de condimente și ingrediente alimentare Solina Romania, cea mai mare fabrică de acest tip din Sud-Estul Europei, a ars în totalitate.

La patru zile după nefericitul eveniment, managementul companiei a anunțat concretizarea închirierii unui spațiu de producție și depozitare provizoriu, localizat în Alba Iulia.

Echipa companiei a rămas intactă în ciuda nefericitului eveniment, toți angajații păstrându-și locurile de muncă și fiind remunerați integral.

Citește și E.ON Energie România a pus în funcțiune „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Solina România începe reconstrucția fabricii din țara noastră

 1. Pingback: Declaratia unica 2020 termen depunere - ANAF | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.