Faliment RADET

RADET a intrat în faliment. Vor mai avea bucureștenii apă caldă și căldură?

17.04.2019

Faliment RADET. Primăria Capitalei a anunțat, după ce RADET a intrat în faliment, că întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică. Instituția precizează că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, la parametri optimi.

Faliment RADET. Bucureștenii nu vor avea de suferit

Astfel, având în vedere faptul că Tribunalul București a decis astăzi, 17 aprilie, intrarea în faliment a RADET, Primăria Municipiului București îi asigură pe bucureșteni că nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru că întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetică.

Faliment RADET. Ce spune primarul Capitalei?

„Îi asigur pe toți cetățenii Capitalei că vor avea în continuare apă caldă și căldură la parametri optimi! Decizia de astăzi a instanței nu are consecințe asupra continuității furnizării agentului termic către populație pentru că am luat din timp măsurile necesare astfel încât bucureștenii să nu fie afectați. Concret, am propus, iar Consiliul General a aprobat recent, înființarea Companiei Municipale Termoenergetică București, care are ca obiect exclusiv de activitate producerea, distribuția, transportul și furnizarea energiei termice”, a precizat Primarul General, Gabriela Firea.

Faliment RADET. Ce se întâmplă cu salariații Regiei?

Acesta a mai spus că dorește îi anunțe pe salariații RADET că nu vor resimți nici ei această schimbare. Astfel, nu se vor face disponibilizări, ci întregul personal angajat va fi preluat de noul operator.

Faliment RADET nu înseamnă întreruperea furnizării căldurii

”Subliniez încă o dată că falimentul RADET nu înseamnă întreruperea furnizării agentului termic către populație, așa cum deja se vehiculează în mod eronat în spațiul public. Noua companie va prelua toate aceste servicii și va continua investițiile în modernizarea sistemului de termoficare din București, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administrațiile anterioare”, a completat Gabriela Firea.

Investiții

Primăria Capitalei a demarat primele investiții majore în rețeaua de termoficare a orașului. Acestea vin după o perioadă de peste șapte ani marcată de lipsa oricăror investiții sau lucrări în sistem. Este vorba, așadar, despre o rețea care și-a depășit de peste două ori durata de viață. În plus, 80% din aceasta este veche de peste 50 de ani.

Citește și Primăria București cumpără noi troleibuze, tramvaie și autobuze electrice

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “RADET a intrat în faliment. Vor mai avea bucureștenii apă caldă și căldură?

  1. Pingback: Vanzarea ArcelorMittal - Comisia Europeana | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Falimentul RADET - decizie Curtea de Apel | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.