Stiri: Energie

Falimentul RADET - decizie Curtea de Apel

Falimentul RADET, decizie importantă la Curtea de Apel

23.04.2019

Falimentul RADET. Primăria Municipiului București a anunțat că a fost admisă cererea de suspendare provizorie a executării sentinței de deschidere a falimentului RADET, judecată la Curtea de Apel a Municipiului București.

Falimentul RADET.  O perioadă de observație

Astfel, începând de marți, întregii activități a RADET nu i se mai aplică niciunul dintre efectele falimentului, regia autonomă revenind la perioada de observație, respectiv cea de dinaintea pronunțării falimentului.

Primăria mai precizează că în următoarea perioadă întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica.

Falimentul RADET.  Bucureștenii nu vor fi afectați

Primăria Capitalei subliniază că agentul termic va fi livrat către populație. De asemenea, instituția îi reasigură pe bucureșteni că nu vor fi afectați.

”Salariații RADET nu vor resimți nici ei această schimbare și nu se vor face disponibilizări”, conform Primăriei.

Falimentul RADET.  Compania Municipală Termoenergetică

Pe 17 aprilie, Primăria Capitalei a anunțat, după ce RADET a intrat în faliment, că întreaga activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică. Instituția precizează că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, la parametri optimi.

”Astfel, având în vedere faptul că Tribunalul București a decis astăzi, 17 aprilie, intrarea în faliment a RADET, Primăria Municipiului București îi asigură pe bucureșteni că nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru că întreaga activitate a RADET va fi preluată, în cel mai scurt timp, de Compania Municipală Termoenergetică”, a anunțat săptămâna trecută Primăria Capitalei.

Falimentul RADET.  Investiții în rețeaua de termoficare

Tot atunci, Primăria Capitalei preciza că a demarat primele investiții majore în rețeaua de termoficare a orașului.

Investițiile vin după o perioadă de peste șapte ani marcată de lipsa oricăror investiții sau lucrări în sistem. Este vorba, așadar, despre o rețea care și-a depășit de peste două ori durata de viață. În plus, 80% din aceasta este veche de peste 50 de ani.

Citește și RADET a intrat în faliment. Vor mai avea bucureștenii apă caldă și căldură?