Stiri: Companii

Falimentul Thomas Cook

Falimentul Thomas Cook: Niciun român nu este afectat!

25.09.2019

Falimentul Thomas Cook. Niciun român nu este afectat de falimentul agenției britanice de turism. Marți, la Ministerul Turismului a fost organizată o ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a solicitat reprezentanților ANAT o situație exactă a turiștilor români care au contractat servicii turistice de la tour operatorul Thomas Cook.

Falimentul Thomas Cook. Sesizări din partea turiștilor

Până în prezent, nu au fost depuse la Ministerul Turismului sau Ministerul Afacerilor Externe și ANAT sesizări din partea turiștilor români care au contractat servicii și pachete turistice de la Thomas Cook.

Din informațiile prezentate în cadrul Grupului de Lucru constituit la nivelul Ministerului Turismului, nu rezultă faptul că ar exista cetățeni români aflați în dificultate, astfel încât să necesite repatrierea.

De asemenea, ministrul Turismului a cerut, printr-o adresă oficială, tuturor agențiilor de turism din țara noastră să raporteze la Minister situația exactă a tuturor turiștilor care au achiziționat pachete sau servicii turistice de la tour operatorul Thomas Cook.

Falimentul Thomas Cook. Recomandarea MAE

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români afectați și aflați în situații deosebite să solicite asistență consulară. Acest lucru se poate face la numerele de telefon ale misiunii diplomatice sau ale oficiului consular competent din statul de reședință. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate. Acestea vor fi preluate în regim de permanență.

Falimentul Thomas Cook. Problemele vor fi rezolvate în cel mai scurt timp

Toate sesizările vor fi comunicate în regim de urgență Grupului de Lucru constituit la Ministerul Turismului. Acesta are în componență și reprezentanții ai:

  • MAE
  • ANAT

Astfel, se va interveni pentru rezolvarea problemelor în cel mai scurt timp.

”Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe și ANAT vor asigura în continuare monitorizarea atentă a situației până când toți turiștii care se află în acest moment în executarea unui pachet turistic se vor întoarce în siguranță în țară”, conform comunicatului de presă transmis de autorități.

Citește și SofistiCAT 2019 Romexpo. Când are loc expoziția de pisici din București?