Stiri: Companii

Familiile cu copii au început să prefere destinaţiile exotice. Ce circuite aleg?

19.05.2016

În jur de 30% dintre vacanțele vândute, de la începutul anului, de către agenţia de turism Eturia, în destinaţii exotice, precum Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Thailanda, SUA, Sri Lanka sau Peru, au fost pentru familii.

Cele mai multe cereri pentru astfel de vacanţe s-au înregistrat în perioada ianuarie-februarie, iar următorul val este preconizat pentru iunie-iulie, când școlarii vor fi în vacanță.

„Atunci când aleg destinațiile de vacanță, familiile țin cont în primul rând de nevoile copiilor și își adaptează planurile în funcție de vârsta acestora. Spre exemplu, familiile cu copii mici (1-7 ani) optează pentru destinații de plajă cum ar fi Republica Dominicană, Maldive, Mauritius sau Bali, unde există resorturi care oferă programe de distracție special concepute pentru cei mici: kids club, petreceri, animatori, piscine special amenajate etc”, au afirmat reprezentanţii agenţieid e turism.

În schimb, în cazul familiilor cu copii care merg la școală (peste 7 ani) se preferă circuitele tematice în țări care îi ajută pe aceștia să învețe lucruri noi, să intre în contact cu civilizații și culturi diferite, cum sunt Thailanda, SUA, Sri Lanka și Peru. Î

Eturia a mai anunţat că o mare parte dintre destinațiile oferite de agenția de turism pot fi combinate și cu un parc tematic. Spre exemplu, familiile care vor să ajungă la Disneyland din Orlando pot merge, în cadrul aceleiași vacanțe, și în Miami, SUA.

Alte variante sunt un circuit în Germania care să includă și o oprire la Legoland sau un sejur în Bali, combinat cu Universal Studios din Singapore.

„În general, familiile cu copii își planifică vacanțele cu 3-4 luni în avans și optează pentru sejururi de 10 zile în destinații exotice. Aproximativ 70% preferă vacanțele de relaxare, în timp ce doar 30% dintre familii optează pentru vacanțele mai active, unde pot practica sporturi, pot face circuite în împrejurimi”, potrivit agenţiei.

În ceea ce privește criteriile de selecție a resorturilor turistice, familiile pun preț pe curățenia din camere, mâncarea de calitate, activitățile pentru copii și atracțiile turistice.

„Dacă acum 4-5 ani aveam foarte puține solicitări de vacanțe cu copii mici, până în 2 ani, începând de anul trecut numărul părinților care își doresc să călătorească împreună cu bebelușul lor este în creștere. Anul acesta am avut peste 500 de solicitări pentru vacanțe cu infant (copil până în 2 ani), dublu față de primele 5 luni ale anului trecut. Este un semn de deschidere și de relaxare al părinților din România, care au înțeles că rolul marilor resorturi este de a le oferi tot confortul și suportul de care au nevoie astfel încât vacanța lor să fie cu adevărat relaxantă”, a declarat Alexandra Pârvu, Marketing Manager Eturia.