Stiri: Companii

FamShop

FamShop lansează o soluție bazată pe tehnologia RPA

07.01.2020

Comerțul online înregistrează o dezvoltare constantă și aduce după sine noi provocări. Din păcate, însă, în multe cazuri, comercianții online se lovesc de constrângerile soft-urilor învechite. În acest context, platforma FamShop a pregătit o soluție complexă bazată pe tehnologia RPA, Robotic Process Automation.

Ce spune CEO-ul FamShop?

”Soluția RPA devine o variantă cu mici implicații la nivelul fluxurilor de business, în comparație cu schimbarea programului de contabilitate ERP, care uneori dă peste cap întreaga organizare a companiei. Tehnologia RPA în comerțul electronic este potrivită companiilor mari care evită schimbările de tehnologie și infrastructură”, afirmă Florin Măcău, CEO FamShop, soluție ecommerce locală.

Procesarea manuală constrânge enorm capacitatea de muncă a angajaților și valorificarea timpului petrecut la birou. Procesele repetitive sunt destinate roboților software, întrucât aceștia pot fi programați să realizeze activitățile în timp record, fără erori.

Soluția FamShop a fost concepută la solicitarea unui client

Așadar, platforma FamShop a dezvoltat de la zero un modul bazat pe tehnologia RPA la cererea unui client din domeniul distribuției de băuturi carbogazoase. Scopul este de a reduce timpul alocat prelucrării documentelor financiare. La fel ca modulul de interacțiune vocală “Shop by voice”, modulul RPA este dezvoltat intern de echipa FamShop. Acestea sunt, prin urmare, produse complet autohtone.

Inovație

“Experiența și pasiunea ne obligă să inovăm în comerțul electronic. Nu vrem să ne oprim aici, avem în plan și alte tehnologii pe baza cărora să construim soluții”, a mai afirmat Florin Măcău.

Citește și Startup-ul românesc de cybersecurity TypingDNA a primit o finanțare de 7 milioane de dolari