Februarie 2015

Se vorbește des în ultima perioadă despre curajul și pasiunea tinerilor din mediul de afaceri.
Antreprenori de pe băncile școlii, noua generație de oameni de afaceri învață din timp faptul că nu este necesar să te angajezi pentru a acumula experiență cum nu este obligatoriu nici salariul lunar pentru a deveni un om de succes. După o perioadă în care, cel puțin în România, singurele persoane din mediul de afaceri care au reușit să dezvolte companii de valoare, care ocupă o poziție fruntașă la nivel internațional, au fost cele susținute de afacerile părinților, tinerii ne demonstrează faptul că se poate și altfel.

Ingredientele de succes ale rețetei lor sunt puține, simple și la îndemână oricui: pasiune, efort, multă încredere și, nu în cele din urmă, talent. Posibilitățile sunt nenumărate, ne-o demonstrează chiar ei. În timp ce unii aleg drumul străinătății pentru a dezvolta pe alte meleaguri soluții complexe, nu puțini sunt cei care, cu drag de România, au ales să nu renunțe la patria lor și să o ia de la capăt, de câte ori este nevoie, pentru a-și atinge visul.
Una dintre cele mai importante lecții pe care le avem cu toții de învățat de la tinerii antreprenori este curajul nebun de a merge pe propria cale, chiar și atunci când cei cu mai multă vechime spun că drumul nu va conduce la succes. Astfel, tinerii capătă experiență și învață zi de zi din greșelile lor, succesul altora și plafonarea unora.

“Să câștigi nu este ceva ce vei face <cândva>. Nu câștigi din când în când, nu faci lucrurile corecte din când în când, le faci zi de zi. Succesul este un obicei, din păcate la fel este și eșecul.” – Vince Lombardi