Februarie 2017

Resursele naturale sunt finite și sunt pe cale să se termine în următorii zeci de ani. Acest lucru nu mai este de foarte mult timp o simplă presupunere, ci o adevărată certitudine. Într-o astfel de perioadă, oamenii de afaceri își îndreaptă atenția asupra unui nou tip de business. Este vorba despre unul social și în același timp ecologic, care vine cu beneficii clare asupra economiei, dar și cu un impact asupra mediului înconjurător, însă, mai presus de orice, este un model de afacere care are șanse foarte mari de reușită încă de la primii pași, dată fiind situația globală.

România nu face excepție de la acest trend, iar noile afaceri, care au drept scop oferirea unor noi produse care să elimine nevoia resurselor naturale, încep să fie din ce în ce mai multe.

La acestea face referire și noul program “Start-Up Mediu. Acesta identifică și susține dezvolarea de produse și servicii cu un impact foarte redus asupra mediului și care, în același timp, oferă tehnologii sustenabile pe termen lung. Noua oportunitate va aduce o creștere a acestui segment de business în țara noastră, spun analiștii. Nici nu este de mirare, având în vedere faptul că antreprenorii care vor să își deschidă un astfel de start-up pot primi drept ajutor cel mult 200.000 de euro, bani pe care îi pot utiliza pentru dezvoltarea unităților sau înființarea unora noi, achiziția de utilaje, de tehnologii și diferite alte direcții de creștere a afacerii.

Noile investiții în mediul de afaceri își vor schimba așadar direcțiile în următorii ani, iar ecologia, sustenabilitatea sau, pe scurt, schimbările mediului înconjurător, devin oportunități pentru noi businessuri.