Federația Română de Sport Corporatist, dedicată profesioniștilor pasionați de sport

01.10.2015

Din ce în ce mai mulți angajați români își îndreaptă atenția către sport. Numărul celor care se decid să susțină și să adere la Federația Română de Sport Corporatist este în continuă creștere. Acest lucru demonstrează, încă o dată, faptul că românii încep să se îndrepte din ce în ce mai des spre sport și beneficiile aduse de acesta. În prezent, instituția are aproximativ 3.400 de persoane care au aderat sub formă de membru. Numărul acestora este în continuă creștere, odată cu extinderea zonelor de activitate ale Federației Române de Sport Corporatist și a creșterii numărului de ramuri sportive pentru care se organizează evenimente.

Ce trebuie să știe un doritor ce vrea să fie membru?  Este necesar să reprezinți compania din care faci parte la unul dintre evenimentele organizate de Federație sau să completezi formularul de aderare care se găsește pe site-ul federației, www.afcr.eu. “Cu siguranță, în ultimii ani am constatat o creștere a numărului persoanelor care practică sportul, iar un mare merit pentru această schimbare îl au reprezentanții companiilor care au înțeles că un mediu de viață sănătos ajută la creșterea performanțelor acestora. Cred că participarea angajaților dintr-o companie într-o astfel de competiție, indiferent de ramura sportivă, reprezintă o motivare în plus pentru practicarea sportului în mod organizat. În mod sigur, dacă nu ar exista competiția între companii, numărul practicanților de sport ar fi mai redus”, ne-a declarat Ovidiu Bătineanu, președintele Federației Române de Sport Corporatist.

Evenimente

Fiecare moment, de la înființarea Federației Române de Sport Corporatist și până în prezent, a fost important, spun oficialii organizației.

Cu toate acestea însă, trei dintre ele au marcat evenimente cu adevărat deosebite: vizita președintelui International Federation of Corporate Football, Albert Zbily, la București în martie 2013, afilierea Federației Române de Sport Corporatist la instituțiile internaționale FIFCO și UEFCO din iunie 2013 și rebrandingul competiției, care s-a transformat din Cupa “CORNEL DINU” pentru companii în Campionatul Național de Fotbal Corporatist. Campionatul Național de Fotbal Corporatist este cel mai complex eveniment organizat de Federația Română de Sport Corporatist. Conform programului de acoperire națională aprobat de Forurile Internaționale, extinderea a continuat, iar de anul acesta au fost deschise încă trei centre regionale: în Brașov, Cluj și Constanța. În cadrul acestui eveniment au participat, în decursul celor cinci ani de activitate, 176 de companii și aproximativ 3.000 de angajați ai acestora, componenți ai echipelor înscrise. Ultima ediție, a IX-a, care este încă în desfășurare, a avut la start 72 de echipe, dintre care 32 în zona București / Ilfov, 14 la Craiova, 14 la Brașov și 12 la Constanța”, explică președintele Federației Române de Sport Corporatist.

Campionatul se desfășoară în perioada primăvară – toamnă, având câte două ediții an de an. La începutul fiecărui an, câștigătoarele regionale inaugurează Turneul Campioanelor, unde se decide campioana pentru anul în curs. 

Parteneriate de succes

Promovarea unei vieți active și sănătoase, a spiritului de echipă și team building, socializarea într-un mediu competitiv, recunoașterea și susținerea spiritului de fair-play și promovarea sportului amator sunt cele cinci valori de bază ale federației, iar toate acestea și evenimentele organizate au adus multe parteneriate de succes pentru instituție. “Ne bucurăm să avem în cadrul evenimentelor foarte mulți angajați din top management, persoane care reprezintă un exemplu pentru restul angajaților. La această ediție a Campionatului Național de Fotbal Corporatist din loturile companiilor înscrise fac parte nouă directori generali, care participă activ la acest eveniment, și peste 100 de angajați din top management”, spune Ovidiu Bătineanu, președintele Federației Române de Sport Corporatist.

Mai mult decât atât, Clubul Sportiv Dinamo București este unul dintre partenerii strategici ai Federației Române de Sport Corporatist. Începând cu acest an, URSUS a devenit partener al Federației, susținând desfășurarea tuturor competițiilor, în timp ce SANADOR este furnizorul serviciilor medicale pentru toate evenimentele organizate.

La parteneriate locale se adaugă afilierile internaționale, care confirmă, încă o dată, calitatea acțiunilor. “Toate competițiile organizate sunt monitorizate de către forurile internaționale și se desfășoară după regulamentele internaționale. Pot să vă garantez că regulamentele din România nu diferă de regulamentele celorlalte competiții organizate în țările afiliate acestor foruri. De asemenea, afilierea la forurile internaționale ne dă dreptul de a trimite echipe la turneele internaționale organizate de Forul European și cel Mondial”, adaugă Ovidiu Bătineanu.

Planuri de viitor

Federația Română de Sport Corporatist are un program coerent de dezvoltare stabilit încă de la înființarea acesteia.

Pe termen scurt, obiectivul principal este organizarea ediției cu numărul 10 a Campionatului Național de Fotbal Corporatist, care va fi o ediție jubiliară, la care va fi acceptat cel mai mare număr de companii înscrise.

Pentru următorii doi ani obiectivul este deschiderea a încă șapte centre regionale, care să acopere toate zonele țării. Tot în această perioadă se dorește dezvoltarea a încă șase ramuri sportive: semi-maraton, pescuit, tenis, basket, tenis de masă și dans, pentru a oferi posibilitatea angajaților din companii să practice sportul preferat. “Pe termen lung, ne dorim să construim un Centru al Sportului Corporatist, în care angajații companiilor membre ale Federației Române de Sport Corporatist să practice sportul într-un mediu sănătos, iar companiile să își poată desfășura evenimentele sportive interne”, ne-a declarat Ovidiu Bătineanu, președintele Federației Române de Sport Corporatist.