Slide

Stiri: Companii

Femei în Afaceri a lansat proiectul european “SHE DECIDES, YOU SUCCEED”

20.01.2015

La finele anului trecut, Femei în Afaceri, în parteneriat cu organizaţii din Spania, Italia, Letonia şi Marea Britanie, a demarat proiectul european “SHE DECIDES, YOU SUCCEED”. Scopul noului proiect este de a determina companiile din sectorul privat să ofere şanse egale femeilor de a ajunge în poziţii decizionale.

„În cei peste cinci ani de activitate ai organizaţiei, Femei în Afaceri a pus întotdeauna pe primul loc descoperirea celor mai bune modalităţi prin care femeile din mediul de afaceri se pot promova şi dezvolta din punct de vedere profesional. Mai mult, prin asocierea directă cu marile organizaţii profesionale pentru femei din alte ţări, Femei în Afaceri a oferit femeilor din România oportunităţi de a se implica în aceste schimburi de experienţă internaţională şi de a participa la evenimente destinate mediului de business feminin global”, au afirmat reprezentanţii Femei în Afaceri.

“SHE DECIDES, YOU SUCCEED – Grow your business by improving gender balance at decision-making levels” este primul proiect european care va identifica obstacolele cu care se confruntă femeile pentru a avea acces la poziții decizionale și beneficiile pe care companiile le-ar obține dacă ar avea mai multe femei în conducere. De asemenea, misiunea proiectului este de a încuraja companiile să faciliteze accesul femeilor la funcții de decizie și de a promova un echilibru mai mare între femei și bărbați în Consiliul lor de Administrație.

Proiectul vine în condiţiile în care, în 2014, ţara noastră scăzut două poziţii, până pe locul 72 din 142 de ţări, în topul egalităţii între sexe realizat de Forumul Economic Mondial şi doar 20% dintre firmele din România au femei în top management. În plus, peste jumătate dintre femei se lovesc de stereotipuri de gen, iar numărul lor creşte atunci când ajung în poziţii de conducere.

„Deoarece există un dezechilibru atât de mare între numărul de femei absolvente de studii superioare, de femei calificate şi talentate și de femei care ocupă funcții de conducere în companii pretutindeni în Uniunea Europeană, Femei în Afaceri îşi propune să colaboreze cu unele dintre cele mai importante organizaţii dedicate femeilor din Europa, pentru a informa şi pentru a se implica activ în schimbarea mentalităţilor din mediul de business românesc”, au mai spus reprezentanţii Femei în Afaceri.