Ferestre inteligente Guardian Glass

Ferestre inteligente Guardian Glass: Soluţia pentru umbrire dinamică

24.10.2018

Ferestre inteligente Guardian Glass. Compania lansează o nouă soluţie inteligentă pentru ferestre. Guardian Glass introduce viitorul umbririi dinamice, prin întunecare completă la o simplă atingere a unui buton. Aceasta este disponibilă atât pentru ferestre, cât şi pentru uși.

Guardian Glass continuă, astfel, strategia de a construi o instalație pilot în Europa pentru prezentarea produsului. Lansarea urmează să aibă loc la sfârșitul anului 2019.

Ferestre inteligente Guardian Glass: Soluţia de umbrire este diferită de orice alt produs

Soluția a fost deja patentată de companie. Ea este diferită față de orice alt produs de umbrire disponibil la ora actuală.

Soluția Guardian va fi inițial disponibilă într-o versiune de umbrire totală, integrată, urmată de versiuni de control al intimității și a luminii soarelui.

Soluția este complet autonomă într-un vitraj termoizolant dublu sau triplu.

Ferestre inteligente Guardian Glass: Soluţia nu se poate defecta

Neavând componente mecanice, această nouă soluție de umbrire nu este supusă defecțiunilor mecanice întâlnite destul de des la alte soluții integrate de rulouri.

Umbrirea este activată în câteva secunde. Mai exact, această se realizează prin trecerea unui curent de intensitate mică prin straturile conductive, creând o atracție electrostatică între suprafața super-subțire de umbrire și cea a sticlei.

Ferestre inteligente Guardian Glass. Fără alimentare electrică

În plus, soluţia nu necesită alimentare electrică de la sursa principală a clădirii, ci poate fi încărcată de baterii. În plus, reîncărcarea solară a instalaţiei este deja în curs de dezvoltare.

Umbrirea poate fi activată manual, de un comutator manual, o telecomandă sau prin conectarea la tehnologiile furnizate pentru case inteligente.

Ferestre inteligente Guardian Glass: Ce spune conducerea companiei?

„Această soluție de la Guardian este cu adevărat inovatoare – tehnologia este atât nouă, cât și unică pe piața sticlei. Această soluție nouă de umbrire este rentabilă, comparativ cu alte soluții de umbrire integrate în sticlă, are cerințe de consum energetic foarte mici și asigură diminuarea căldurii solare, atunci când este activată. Observăm un potențial imens pentru această soluție, în special pentru ferestre rezidențiale, uși și sticla din băi și dormitoare, luminatoare și uși de acces, dar și în aplicații comerciale, de asemenea. Ce este la fel de important este faptul că soluția va permite clienților noștri să îndeplinească toate reglementările de construcție și codurile energetice pentru utilizarea sticlei”, a spus Sheldon Davis, Vicepreședinte Științe, Tehnologii și Inovație la Guardian Glass.

Guardian Glass prezintă soluția de umbrire dinamică în cadrul târgului Glasstec 2018, în perioada 23 – 26 octombrie 2018, Düsseldorf, Germania.

Citeşte şi Ce este coaching-ul? Tehnici simple pe care le poţi aplica

 

Citiți și despre: