Electric Plus oferă singurul sistem de franciză pe piaţa de tâmplărie PVC. Compania Electric Plus a fost înființată în anul 1995, acumulând până în prezent o experiență remarcabilă în industria tâmplăriei termoizolante. Bazele companiei au fost puse cu producția de ferestre și uși din PVC, sub numele de Barrier, care a devenit astăzi liderul național în producția de tâmplărie termoizolantă din PVC.
Dezvoltare
În 2003, compania a deschis oficial primul atelier de producție a tâmplăriei PVC, în județul Bacău, cinci ani mai târziu a fost inaugurată o linie de producție performantă, care să susțină cererea ridicată din partea clienților și partenerilor.
Anul trecut a adus pentru companie noi investiții semnificative. “Anul 2014 a fost, de asemenea, unul extrem de productiv pentru compania noastră. În urma investițiilor constante în sisteme tehnice de ultimă generație, am inaugurat la Bacău cel mai modern parc industrial de producere a tâmplăriei PVC și cea mai performantă linie de producție a tâmplăriei PVC. Noua fabrică beneficiază de un sistem integrat de producție, care folosește cele mai moderne linii de fabricație de la Rotox și are o capacitate de producție de 700 de ferestre pe zi”, ne-a declarat Adrian Gârmacea, directorul general al S.C. Electric Plus S.R.L., compania producătoare Barrier.
Producția de sticlă termoizolantă
Investiția în noul parc industrial s-a ridicat la 5 milioane de euro, iar lucrările la acest proiect au durat aproximativ 30 de luni. „Noua fabrică, în care lucrează 200 de persoane, beneficiază de un sistem integrat de producție, care folosește cele mai moderne linii de fabricație de la Rotox și are o capacitate de producție de 700 de ferestre pe zi. În prezent, în fabrica de la Bacău sunt disponibile utilaje pentru producția de ferestre și uși, foliere profile, curbare profile, producția de uși de garaj și rulouri, iar din 2015 va începe și producția de sticlă termoizolantă. Noul complex reprezintă un segment strategic deosebit de important pentru noi, capacitatea de producție crescând odată cu dezvoltarea acestuia, astfel încât extinderea zonelor de distribuție va putea fi realizată în scurt timp”, a completat directorul general Electric Plus.
Portofoliu de produse
Barrier deține un portofoliu bogat de produse: uși rezidențiale, ferestre sau rulouri. Gama de produse este întregită de Barrier 100, dedicat caselor pasive, Barrier 86 pentru ferestrele premium (cel mai vândut sistem de ferestre, datorită raportului dintre cost și calitate), Barrier 70 ideal pentru reabilitarea clădirilor, Barrier 60, ce oferă ferestre și uși special configurate pentru a fi de calitate, dar și economice. Toate aceste produse pot fi utilizate atât pentru construcții industriale, cât și birourilor administrative, locuințelor sau caselor de vacanță. Barrier nu oferă doar produse, ci și servicii de consultanță pentru clienți și parteneri, de la asistență tehnică, la soluții speciale pentru detalii atipice.
Produsele Barrier sunt prezente în cele mai multe dintre județele României, cu ajutorul rețelei de distribuitori de peste 300 de parteneri. Acestea ajung și la export, în țări precum Italia, Franța, Belgia și Germania, iar pe viitor produsele Barrier vor fi distribuite și în Olanda, Anglia și Spania. “Ne place să spunem că produsele Barrier sunt ca o adevărată <gardă de corp> pentru fiecare casă din România, în care investim constant pentru a oferi cele mai bune servicii. Calitatea produselor noastre este dovedită prin materialele și sistemele tehnologice folosite. <Scutul de protecție> format din patru elemente indispensabile: protecția termică, fonică, de apă / vânt și protecția solară, rezistența crescută la utilizarea îndelungată, termenul de garanție mare sunt doar câteva dintre condițiile care înglobează și reduc, în mod real, costurile de utilizare pe termen lung. Practic, dacă aceste însușiri indispensabile sunt acoperite, nu va trebui să ne facem griji peste 10 ani asupra costurilor post-garanție pentru întreținerea tâmplăriei”, explică Adrian Gârmacea, directorul general Electric Plus.
Franciză
Barrier a lansat, pe 17 noiembrie anul trecut, prima franciză, inaugurând astfel un nou model de business pe piața pe care activează în țara noastră.
Cu o taxă pentru franciza Barrier de 5.000 euro, asigurând toate drepturile de exploatare ale brandului, produselor și sistemelor de lucru Barrier, fiecare francizat are nevoie de o investiție suplimentară de aproximativ 5.000 de euro pe magazin. Acest cost include contravaloarea lucrărilor civile interioare, chiria spațiului și utilitățile pentru primele cel mult șase luni de lucru. Potrivit companiei, investiția totală poate fi amortizată în cel mult șase luni, dacă doritorii au deja experiență în domeniul tâmplăriei PVC și în cel mult un an, pentru cei care nu lucrează în domeniu.
100 de francize în România
Barrier investește 30.000 de euro pentru fiecare magazin, costul incluzând de la mobilier, kit shop fiting, la set complet de mostre, program de proiectare și ofertare, signalistica interioară și exterioară, cursuri pentru întregul personal implicat în operarea francizei, prin intermediul ”Academiei Barrier”. “Este un sistem pe care l-am dezvoltat în decursul unei perioade mai lungi de timp, care are un mare potențial de extindere. Cereri există deja, iar feedback-ul din piață este unul foarte bun, astfel încât pot spune ca acesta a fost un moment oportun de a lansa oficial acest model de business. Pentru anul viitor vizăm o rețea de 100 de francize la nivel național, cu accent pe București, Moldova și Ardeal ca zone cu cel mai mare potențial de dezvoltare pe termen scurt și mediu”, este de părere directorul general Electric Plus, compania producătoare Barrier.
Vizăm o rețea de 100 de francize la nivel național, cu accent pe București, Moldova și Ardeal – Adrian Gârmacea, directorul general al Electric Plus
Estimările pieței
Barrier a realizat, recent, un studiu efectuat de compania D&D Research, pentru a analiza atitudinile și comportamentele de consum ale românilor, privind procesul de achiziție de tâmplărie PVC.
Rezultatele raportului arată că deciziile de cumpărare sunt influențate de un preț bun de achiziție (>25%), recomandarea din partea familiei / prietenilor / colegilor (>12%) sau recomandarea specialiștilor (>12%). Mai mult de 78% dintre respondenți știu că o tâmplărie de calitate este mai costisitoare.
Clienții români cred că cele mai importante caracteristici ale tâmplăriei sunt reprezentate de “scutul de protecție” format din patru elemente: protecția termică (>27%), protecția fonică (>16%), de apă / vânt (>11%) și protecția solară (>11%).
În ceea ce privește dezvoltarea sectorului, conducerea companiei ne-a explicat faptul că pentru anul 2015 nu sunt preconizate creșteri spectaculoase. “Situația va fi asemănătoare celei din 2013. Însă, cu un plan de dezvoltare bine structurat, ne propunem ca Barrier să atingă creșteri de aproximativ 30%, datorate investițiilor masive în zona de producție, cât și eforturilor de dezvoltare a rețelei de distribuție la nivel național, dar și internațional”, a completat Adrian Gârmacea.
Planuri de viitor
Compania a reușit, datorită investițiilor importante și constante în capacități de producție, aparaturi tehnice moderne și dezvoltarea halelor de producție, să-și tripleze cifra de afaceri chiar în perioada crizei economice.
Mai mult decât atât, pentru a asigura calitatea soluțiilor finale, societatea producătoare Barrier a investit în înființarea “Academiei Barrier”, prin care angajații, dar și personalul din cadrul reprezentanțelor naționale, sunt instruiți constant prin intermediul cursurilor de specializare și perfecționare din domeniul producției de tâmplărie de PVC.
Am planificat investiții în fabrica de sticlă, precum și în fabrica de uși de garaj și rulouri – Adrian Gârmacea, directorul general al Electric Plus
Cu o cifră de afaceri de peste 59.000.000 de lei înregistrată în 2013, conducerea companiei estimează o creștere de 30% a cifrei de afaceri pentru anul 2014. ”Pentru viitorul apropiat, am planificat investiții în fabrica de sticlă, care va deveni una dintre cele mai moderne din România, precum și în fabrica de uși de garaj și rulouri. De asemenea, vizăm dezvoltarea rețelei de distribuție a produselor noastre în diverse zone cheie ale țării, cât și întărirea prezenței companiei în zona tradițională, județele din Moldova. Totodată, ne concentrăm și pe piețele externe, pe care există un mare potențial de dezvoltare pe termen lung”, ne-a declarat Adrian Gârmacea, directorul general al Electric Plus, compania producătoare Barrier.