Stiri: Agricultura

Ferme Holde Agri Invest.

Holde Agri Invest preia o fermă din Călăraşi. Ce valoare are tranzacţia?

08.10.2021

Ferme Holde Agri Invest. Compania românească care exploatează terenuri agricole anunţă preluarea unei noi ferme în judeţul Călăraşi, în apropiere de nucleul Frumuşani, care are o suprafaţă de 230 de hectare de teren, operate integral în regim de arendă.

Ferme Holde Agri Invest. Investiţie de 2 milioane de lei

Valoarea tranzacţiei se ridică la 2 milioane de lei. În preţul plătit de Holde sunt incluse culturile pentru anul curent – grâu, floarea-soarelui, porumb, iar producţia obţinută cât şi subvenţiile APIA aferente pentru anul acesta vor fi încasate de către Holde.

Ferma recent preluată face parte din planul Holde de utilizare a sumei atrasă de la investitori în urma operaţiunii de majorare a capitalului social desfăşurată în luna iulie a acestui an, în vederea extinderii suprafeţelor de teren exploatate de companie.

Nucleul Frumuşani

Cele 230 de hectare de teren sunt situate în apropiere de nucleul Frumuşani, care în urma acestei tranzacţii ajunge la o suprafaţă de 3.620 hectare de teren. Holde deţine în acest moment trei nuclee:

  • Roşiori
  • Frumuşani
  • Videle

Acestea se întind pe o suprafaţă totală de 9.500 de hectare.

Ce spune conducerea Holde Agri Invest?

„Extinderea suprafeţelor de teren reprezintă un obiectiv principal în strategia de dezvoltare a Holde. Astfel, pe lângă tranzacţia recent încheiată, în această perioadă suntem angrenaţi într-o serie de discuţii şi negocieri privind achiziţionarea a încă trei ferme, ce au o suprafaţă totală de peste 3.000 de hectare.

Dacă toate procedurile de achiziţie se vor încheia cu succes, vom ajunge să exploatăm o suprafaţă totală de 13.000 de hectare. Cu toate acestea, suntem extrem de atenţi în procesul de achiziţie. De fiecare dată când avem în vedere achiziţionarea unei suprafeţe de teren, avem în vedere o serie de detalii despre care ştim că pot face diferenţa, cele mai importante fiind cele legate de suprafaţa totală cultivată şi gradul de compactare a solului.

De asemenea, pe lângă achiziţionarea de noi ferme, în această perioadă, continuăm investiţiile în modernizarea fermelor existente în portofoliu prin înnoirea parcului de utilaje, construirea de silozuri şi investiţii în sisteme de irigaţii. Extinderea suprafeţelor de teren şi modernizarea fermelor existente sunt activităţi complementare în cadrul Holde, deoarece în lipsa unor investiţii în tehnologie, calitatea unui teren se poate deteriora rapid,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Ferme Holde Agri Invest. Modernizare

În ceea ce priveşte investiţiile de modernizare a fermelor, la mijlocul lunii septembrie, Holde a pus în funcţiune primul proiect de irigaţii, care acoperă o suprafaţă de 125 de hectare în zona fermei Frumuşani şi este alimentat din râul Dâmboviţa. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei şi va contribui la creşterea productivităţii culturilor de porumb şi soia.

Citeşte şi Holde Agri Invest SA preia ferma Videle. Ce valoare are tranzacţia?