Stiri: Agricultura

Fermele Crevedia investitie Fabrica de nutreturi

Fermele Crevedia, investiție de 6 milioane de euro în România

23.05.2019

Fermele Crevedia, fosta Avicola Crevedia, au inaugurat cea mai mare fabrică de nutrețuri combinate din România. Unitatea este situată în localitatea Lehliu, județul Călărași. Capacitatea de producție a fabricii este de 30 de tone pe oră într-o singură linie. În plus, capacitatea de depozitare cereale este de 20.000 tone. Extinderea a presupus o investiție de peste 6 milioane de euro.

Fermele Crevedia investiție. Ce spune conducerea companiei?

„Construirea acestei fabrici de nutrețuri combinate face parte din planul nostru de investiții în tehnologie modernă și performantă și este o urmare firească a dezvoltării businessului, în condițiile în care deținem 10 ferme de creștere a puilor de carne și un abator care livrează zilnic pe piață peste 100 tone de carne de pasăre. Astfel că, este prioritară pentru noi realizarea unor producții și produse de înaltă calitate, cu atât mai mult cu cât beneficiarii furajelor noastre sunt și alți fermieri din țară care activează pe o piață concurențială și au nevoie de standarde de calitate nutrițională la nivel european pe întreg lanțul alimentar. Îmbunătățirea valorii nutritive a alimentelor, creșterea performanțelor de producție în domeniul zootehnic la toate speciile de animale, pot fi realizate numai prin producerea unor nutrețuri combinate cu respectarea tuturor standardelor tehnologice, codurilor de practică igienică și cu un control complex al tuturor materiilor prime” a declarat Mădălin Enescu, Director General al Fermele Crevedia (parte a grupului românesc Vitall).

Fermele Crevedia investiție. Despre grupul Vitall

Grupul Vitall a intrat pe piața de furaje din România în anul 2012. Scopul acestuia este de a oferi un mod mai natural și mai sănătos de hrănire a animalelor din ferme.

În 2017, compania a preluat fermele și abatorul Avicola Crevedia.

Încă de atunci, Vitall și-a propus să continue tradiția pe care Avicola Crevedia a urmat-o în cele aproape șase decenii de existență și să investească în companie în vederea obținerii unor produse de calitate superioară. Astfel, Fermele Crevedia au fost supuse unui proces de reorganizare dar și unui plan de investiții în tehnologie modernă și performanță.

Fermele Crevedia investiție. Fabrici de nutrețuri

Grupul deține în prezent patru fabrici de nutrețuri combinate la:

  • Cosoveni (Dolj)
  • Vulcan (Brașov)
  • Crevedia (Dâmbovița)
  • Lehliu (Călărași)

De asemenea, Vitall mai cuprinde și 10 ferme de pui la Cosoveni, Dârză și Crevedia, precum și Abatorul Crevedia.

”O particularitate în întreg lanțul de producere a cărnii de pui o reprezintă faptul că în toate fermele companiei asigurarea hranei se face dintr-un singur loc și anume fabricile de furaje combinate proprii, oferind astfel aceeași furajare întregului efectiv de păsări. Mixul nutrițional al puilor este 100% asigurat din ingrediente vegetale”, conform companiei.

Citește și INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019. 80% din suprafața pentru expunere a fost deja ocupată