Stiri: Agricultura

Plati pentru fermieri 2020

Fermierii pot accesa credite garantate de FNGCIMM

25.09.2015

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a anunțat beneficiarii măsurii 215 – „Plăți privind bunăstarea animalelor – porcine” că, în baza adeverinței eliberate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, pot accesa credite garantate de FNGCIMM, în procent de până la 80%.

Garanţiile se acordă pentru împrumuturile necesare finanțării activităților curente, în baza convențiilor tripartite semnate între finanţatori, APIA şi FNGCIMM.

Pot beneficia de facilităţile de garantare a creditelor firmele constituite conform Legii nr. 31/1990, asociațiile agricole constituite conform Legii nr. 36/1991, persoanele fizice autorizate și asociatiile de fermieri, constituite conform Legii nr. 566/2004 a cooperației agricole.

Pentru a putea accesa garanția, beneficiarii trebuie să fie asimilați în categoria IMM-uri, să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanţatorilor, să deţină adeverinţele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene şi să nu beneficieze de garanţii de la alte fonduri de garantare pentru finanțarea accesată.

Pentru obţinerea garanţiei, beneficiarii vor depune la banca finanţatoare documentaţia de credit, iar garanția va fi acordată la solicitarea băncii, după analiza acestei documentații.

Până la ora actuală, FNGCIMM a semnat convenții tripartite privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii măsurii 215- plăți privind bunăstarea animalelor porcine – anul II de angajament (sesiunea aIIIa de depunere) cu CEC Bank și Banca Comercială Carpatica. Pentru finanțarea capitalului de lucru, anul IV de angajament (sesiunea I de depunere), au fost semnate convenții cu BCR, Banca Transilvania, CEC Bank Exim Bank, Banca Comercială Carpatica, și OTP Bank.